Annonce
Randers

Turbinens status for de kommende fire år afgøres i næste uge

Her ses Miriam Mandipiri under sidste års festuge på scenen på spillestedet, der nu afventer en afklaring for de kommende år. Foto: Annelene Petersen
Kulturminister Joy Mogensen forsikrer nu, at landets 18 regionale spillesteder ikke får nogen ekstra regning fra staten, hvis de har aflyst forestillinger og koncerter i forbindelse med covid-19 situationen. Men på spillestederne tæller man på knapper. Det virkelig interessante er, om de bibeholder deres statsstøttede status som regionalt spillested.

Randers: De regionale spillesteder skal beholde deres statslige tilskud, også selvom de ikke på grund af covid-19 kan leve op til deres aktivitetskrav.

- Kulturlivet er hårdt ramt at nedlukningen i Danmark. Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre, at vi har et levende kulturliv at vende tilbage til, når samfundet forsvarligt kan åbne igen. Derfor beholder de regionale spillesteder deres offentlige tilskud fra Statens Kunstfond, også selvom de ikke kan levere de koncerter og aktiviteter, de under mere normale forhold er forpligtet til. Det regionale spillesteder får også kommunale tilskud, og jeg håber, at kommunerne vil støtte dem på samme måde, som staten nu gør.

Initiativet er et blandt mange, vi har taget på kulturområdet for at hjælpe kulturinstitutionerne under coronakrisen, siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

Her tilføjer bestyrelsesleder for Statens Kunstfond, Michael Bojesen, at de regionale spillesteder står klar i kulissen til at samle os til koncerter og fællesskab om levende musik i hele Danmark, så snart det bliver muligt. De skal ikke frygte at miste deres tilskud fra Kunstfonden, selvom de på nuværende tidspunkt ikke kan give os de mangfoldige musikoplevelser, vi er vant til.

Annonce

Fin gestus

På Turbinen i Randers hilser musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted udmeldingen fra kulturministeren velkommen.

- Det er en fin gestus fra ministerens side, siger Mikael Rørsted, der er glad for på branchens vegne, at der ikke kommer nogen efterregning fra staten.

- For Turbinens vedkommende forventer vi at nå i mål med de krav, vi har for at være regionalt spillested. For vi har haft mulighed for at flytte næsten samtlige koncerter og arrangementer til efteråret. Sådan som situationen er lige nu, ser det ud til, at vi også får mulighed for at føre programmet ud i verden. Hvis ikke corona-situationen har ændret sig, når vi når frem til 1. september, siger Mikael Rørsted.

Han har i særdeleshed øjnene rettet mod onsdag 29. april, hvor de regionale spillesteder får at vide, om deres ansøgning om at være regionalt spilested de næste fire år fra 2021-24 bliver afgjort. Værket får årligt et statsligt tilskud på 1,5 millioner kroner for at være regionalt spillested.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce