Annonce
Debat

Turismen er i fremmarch i Norddjurs

Annonce

Læserbrev: Det var en historisk varm sommer i år.

Aarhus Stiftstidende bragte 20. oktober et indlæg med en oversigt over turist-overnatninger i Østjylland i juni, juli og august i 2017 og 2018. Det fremgik, at trods den fantastiske sommer i 2018 faldt antallet af turist-overnatninger i Østjylland samlet set med to procent.

For Norddjurs Kommune så det dog ikke så skidt ud. Vi havde samlet set en stigning på syv procent, hvor Syddjurs til sammenligning havde en tilbagegang på syv procent og Aarhus på fem procent.

Med hensyn til udlejning af østjyske sommerhuse var nedgangen drastisk flere steder. Her handler det især om, at der mangler sommerhuse til udlejning. I Horsens var nedgangen 46 procent, i Skanderborg 29 procent og i Syddjurs 12 procent. Men i Norddjurs var nedgangen kun fem procent. Det skyldes specielt, at der de seneste år er bygget mange nye sommerhuse til udlejning på nordkysten af Djursland. I 2005 gav et landsplandirektiv nemlig tilladelse til udstykning af i alt 723 sommerhusgrunde ved Bønnerup Strand, Fjellerup Strand og Gjerrild Nordstrand. Det kan vi nu mærke resultaterne af.

Den varme 2018-sommer var optimal for både camping og sejlerlivet. I Norddjurs har vi således også haft en imponerende fremgang på hele 35 procent i vore lystbådehavne, hvor både Anholt, Bønnerup og Grenaa er gode spillere på banen. Syddjurs havde til sammenligning en tilbagegang på syv procent. På campingdelen tegner Norddjurs sig for en fremgang på syv procent. Syddjurs her på otte procent, mens Aarhus har en tilbagegang på seks procent.

Med hensyn til overnatninger i hoteller og feriecentre har Norddjurs haft en mindre tilbagegang på én procent. Men betragtelig mindre end flere andre kommuner i Østjylland, hvor Syddjurs tegner sig for 12 procent, Horsens for 26 procent og Aarhus for syv procent.

Set under ét har Norddjurs klaret sig ret så flot sammenlignet med den generelle nedgang i turist-overnatninger i Østjylland. Det er jeg bestemt meget tilfreds med og stolt over.

Vi kan gøre det endnu bedre, og det skal vi arbejde videre på. Men tallene viser, at turismen er i fremmarch i vores natur-, kultur- og oplevelsesrige Norddjurs. Der er et rigtig godt fundament at bygge videre på.

Velkommen til Norddjurs - til både gamle og nye turister. Vi tager godt imod jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce