Annonce
Østjylland

Turistfolk søsætter Verdens Mindste Krydstogt

Det aarhusianske firma Searangers gummibåde er udset som fartøjerne på Verdens Mindste Krydstogt. Der bliver plads til 12 personer på hver afgang, og ideen er, at cruisegæsterne tilbringer en nat på hver ø undervejs. PR-foto: Jesper Elgaard
Infomøder skal gøre ø-boere og andre interesserede klogere på nyt cruise-koncept. Målet er at åbne turistdanmarks øjne for livet på Endelave, Tunø og Samsø.
Annonce

Endelave: Mange danske øer blev i sommerferien overrendt af turister, som tog færgen til steder som Endelave, Samsø og Tunø. Fremover er det dog ikke kun færgerne, men også Verdens Mindste Krydstogt, der skal fragte flere besøgende til de tre øer. Især uden for den travle sæson.


Vi ønsker, at flere danske og udenlandske turister får øjnene op for alt det, de tre dejlige øer Endelave, Tunø og Samsø har et byde på.

Helle Berthold Rosenberg


Det er i hvert fald ambitionen hos Turistsamarbejdet Kystlandet, der nu - som en af parterne i projektet - indkalder til en stribe info-møder om mulighederne i Verdens Mindste Krydstogt: et all inclusive-cruise, der i store gummibåde bringer turister rundt til overnatning på øerne.

Annonce

Øernes DNA er udgangspunktet

- Vi ønsker, at flere danske og udenlandske turister får øjnene op for alt det, de tre dejlige øer har et byde på. Derfor skal Verdens Mindste Krydstogt være en unik oplevelse med udgangspunkt i øernes DNA, hvor ø-liv, natur, historie, outdoor-aktiviteter og fødevarer smelter sammen, forklarer Helle Berthold Rosenberg, direktør i Turistsamarbejdet Kystlandet, i en pressemeddelelse.

De kommende informationsmøder afvikles med et på hver ø.

Deltagerne kan undervejs høre mere om projektet og i workshops selv være med til at præge cruise-konceptet og skabe aktiviteter på deres ø, oplyser Turistsamarbejdet Kystlandet og styregruppen bag Verdens Mindste Krydstogt.

Verdens Mindste Krydstogt

Tanken bag minikrydstogtet er, at turisterne bliver sendt af sted fra Hou i store gummibåde, såkaldte RIB-både, med plads til 12 gæster ombord. Gæsterne skal overnatte en nat på hver af de tre øer Endelave, Tunø og Samsø.

Verdens Mindste Krydstogt er et samarbejde mellem Turistsamarbejdet Kystlandet (VisitHorsens), VisitSamsø, Aarhus SeaRangers, Odder Kommune og Horsens Kommune og er støttet af midler fra Danmarks Erhvervsfremmes turismepulje.

Helle Berthold Rosenberg har tidligere ytret ønske om, at de første cruisegæster kan stævne ud i sommeren 2021.

Infomøderne finder sted på Tunø 28. september kl. 9-12 på Mejeriet Tunø, på Endelave 29. september kl. 10-13 på Endelave Kro og på Samsø 1. oktober kl. 13.30-15.20 i Anton Rosen Huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce