Annonce
Randers

Tusinder mødte op til gratis familiefornøjelser på Værket

Malou på ti år prøvede kræfter med hula-hopringene, da der var Familiedag på Værket som en del af Randers festuge. Foto: Annelene Petersen
Børn i alle aldre - og deres forældre - myldrede til musikalsk underholdning, aktiviteter og hygge på Værket, da Sparekassen Kronjylland sammen med RGF lavede Familiedag.

Randers: Humøret var højt, aktiviteterne talrige og køerne lange, da der søndag var Familiedag på Værket. Op mod 5000 børn og voksne dukkede nemlig op til et gratis arrangement, hvor alle sejl var sat til for at give de yngste randrusianere en sjov og festlig dag.

Der blev hoppet og sprunget og lyttet til musik, for blandt dagens store begivenheder var optræden og koncerter med Onkel Reje, Muddi og Salamidrengene samt Kathrine Bille og Mek Pek. Det foregik på Amfiscenen, mens de mange aktiviteter var placeret lige ovenfor.

RGF stod for en lang række aktiviteter og workshops, hvor både de mindste samt større børn kunne prøve kræfter med forskellige former for gymnastik.

Hoppeborge og elastikspring var blandt de mest populære tilbud, og ind imellem var der lange køer for at komme til. Også foran den enlige madbod var der trængsel.

Men det blev taget med godt humør, for alt var gratis, og hvis tålmodigheden ikke rakte til at stå stille, var der mange ting man kunne prøve uden ventetid.

Annonce
Emilie Jakobsen på et år var blandt de yngste deltagere på Familiedagen. Hun nød at kigge på de mange aktiviteter, der foregik rundt omkring. Foto: Annelene Petersen

Lærer af erfaringerne

Sparekassen Kronjylland, der er en af festugens hovedsponsorer, har valgt at bruge alle pengene på at give børnefamilierne en fantastisk dag. Sidste år blev arrangementet afviklet på Justesens Plæne, men dårligt vejr betød, at kun få fandt vej til begivenheden. Derfor er kommunkationsmedarbejder Peder Poulsen fra sparekassen utrolig glad for, at det i år lykkedes at skabe netop den Familiedag på Værket, som det var meningen. I løbet af dagen var der op mod 5000 glade børn og deres voksne, der lagde vejen forbi.

- Det er pragtfuldt at opleve. Det er gået over al forventning, siger han om interessen for at deltage.

Næste år vil der sikkert være flere hoppeborge stillet op, og flere muligheder for at købe mad.

- Det er learning by doing, siger Peder Poulsen om de erfaringer, Sparekassen Kronjylland, Værket og RGF har fået ved dette års overvældende succes med Familiedagen.

Janni Roth var af sted med døtrene Caya og Malou.

- Jeg synes det er fint med sådan en søndag, hvor man kan vælge til og fra, og det hele er gratis. Det er altid populært, når børnene får lov til at sætte dagsordnen, mener hun. Eneste minus var den lange kø for at købe mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce