Annonce
Debat

Tusindvis af østjyder risikerer at skulle betale topskat af indefrosne feriepenge

Annonce

Læserbrev: Lige nu har regeringen og de røde partier flertal for, at flere tusinde østjyder risikerer at skulle betale ekstra topskat. Det synes jeg ikke, er retfærdigt. Hvorfor skal den århusianske murer, frisøren fra Randers eller den bosatte chauffør i Horsens betale en ekstra skat for at have gjort en ekstra indsats i løbet af året?


Jeg mener derfor, vi bør droppe topskatten på de indfrosne feriepenge og indføre en flad skat uanset indkomst, så de tusindvis af østjyder vælger at få pengene udbetalt nu, i stedet for når de går på pension.

Marcus Knuth


Jeg mener derfor, vi bør droppe topskatten på de indfrosne feriepenge og indføre en flad skat uanset indkomst, så de tusindvis af østjyder vælger at få pengene udbetalt nu, i stedet for når de går på pension. Helt konkret drejer det sig om 96.000 danskere på landsplan.

Formålet, med at vi overhovedet får udbetalt de indefrosne feriepenge, er for at få gang i erhvervslivet og økonomien i Danmark. Det får vi ikke i samme grad, hvis tusindvis af danskere vælger at vente med at få udbetalt deres feriepenge, til de går på pension, da de ikke ønsker at betale de 15 procent ekstra i skat. På den måde vil de indefrosne feriepengene gøre mindre gavn og være mindre effektive – også for vores virksomheder her i Østjylland. Det kan i sidste ende føre til endnu flere fyringer og ramme de østjyske familier.

Det er ikke rimeligt, at denne ekstra beskatning rammer helt almindelige lønmodtagere. Pengene skal ud i borgernes lommer, så de kan bruges i de cafeer, biografer og spillesteder, hvoraf mange lige nu styrtbløder i Østjylland.

Hjælpepakkerne udløber snart, og vi står over for eventuelle corona-skærpelser, der igen vil ramme erhvervslivet hårdt. Vi kan hjælpe både dem og danskernes økonomi ved at indføre flad skat på de indefrosne feriepenge.

Jeg foreslår derfor, at vi kigger tilbage til finanskrisen i 2008, hvor vi udbetalte pension med lempelige skatteforhold. Når det danske samfund har brug for en økonomisk håndsrækning, bør de røde partier ikke tænke på rød versus blå blokpolitik men på, hvordan vi på bedste vis hjælper den danske økonomi.

Lad os være fornuftige i en svær tid. Lad os få genforhandlet de indefrosne feriepenge. For de danske og østjyske familiers skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce