Annonce
Randers

Tusindvis af kvadratmeter på vej: Virksomheder bygger arbejdspladser i Sdr. Borup

Randers Jernstøberi bygger i første omgang 3000 kvadratmeter i Sønder Borup, men der er plads til udvidelse, hvis behovet skulle opstå, fortæller administrerende direktør Hans Lykke Jensen. Foto: Lars Rasborg
Over 110.000 kvadratmeter erhvervsjord er på godt et år blevet solgt i Sønder Borup. 2021 kommer derfor til at byde på masser af byggeaktivitet i det populære erhvervsområde.
Annonce

Randers: Randers Kommunes nyeste erhvervsgrunde ligger ved Sønder Borup i det sydlige Randers. Her er der det seneste år blevet solgt godt 110.000 kvadratmeter erhvervsjord, og inden længe rykker flere store virksomheder ind på adressen. Én af dem er Hörmann, der er en af Europas førende udbydere af døre og porte.

- Jeg har anbefalet vores bestyrelse, at vi bygger i Randers-området, da vi har mange dygtige medarbejdere bosiddende lokalt. I Sdr. Borup har vi fundet det rigtige antal kvadratmeter til den rigtige pris og med en beliggenhed tæt på motorvejen. Vi er en salgs- og logistikvirksomhed og har derfor stort fokus på tilgængeligheden, siger Jan Rahbek, der er administrerende direktør for Hörmann Danmark.

Den verdensomspændende virksomhed, der siden grundlæggelsen i 1935 har produceret mere end 15 millioner porte, der er solgt til hele verden, går i løbet af 2021 i gang med at bygge sit nye 4000 kvadratmeter store hovedsæde på den nykøbte grund i Sønder Borup.

Annonce

Flytter efter 100 år

Dermed følger Hörmann Danmark trop med virksomheder som Sekura Cabins og Toppac, der også er i fuld gang med at etablere sig i området. Det samme er Randers Jernstøberi, der efter mere end 100 år på den nuværende placering på Industrivej i Randers har valgt at rykke teltpælene op.


Der bliver lige nu opført erhvervsbygninger i Sdr. Borup på i alt næsten 30.000 kvadratmeter, og det er en massiv investering i vores kommune, der skaber arbejdspladser under byggefasen og sikrer lokale arbejdspladser på virksomhederne fremover.

Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune


- Randers Jernstøberi hører selvfølgelig til i Randers, men vores nuværende placering er ikke særlig hensigtsmæssig, da vi har mange tunge transporter gennem byen. Sdr. Borup ligger fremragende i forhold til logistik, og vi glæder os til at flytte til de nye lokaler, siger administrerende direktør Hans Lykke Jensen.

Annonce

Stigende interesse

På godt et år har Randers Kommune solgt over 110.000 kvadratmeter erhvervsjord i Sdr. Borup og efterspørgslen er stigende.

- For Randers Kommune betyder det enormt meget, at så stærke virksomheder vælger at etablere sig her. Der bliver lige nu opført erhvervsbygninger i Sdr. Borup på i alt næsten 30.000 kvadratmeter, og det er en massiv investering i vores kommune, der skaber arbejdspladser under byggefasen og sikrer lokale arbejdspladser på virksomhederne fremover. Samtidig sender det et signal til andre virksomheder om de muligheder, der er i Sdr. Borup, siger borgmester Torben Hansen (S).

Annonce

Plads til at udvide

For både Hörmann Danmark og Randers Jernstøberi har flere muligheder været i spil før valget faldt på at bygge nyt i Sdr. Borup. Men det var her, virksomhedernes behov kunne blive opfyldt til den rigtige pris. Både nu og på længere sigt.

- Vi starter med at bygge en fase et med cirka 4000 kvadratmeter lager, som i en fase to kan udvides til cirka 6000 kvadratmeter. Det skulle dække vores behov i en anseelig årrække fremover, fortæller Jan Rahbek.

Og samme melding kommer fra Randers Jernstøberi, der bygger et cirka 3000 kvadratmeter stort højlager med administration og gode udvidelsesmuligheder, hvis behovet skulle opstå.

Efter planen forventer Hörmann Danmark at gå i gang med byggeriet i 2021 med indflytning i løbet af 2022, mens Randers Jernstøberi forventer at flytte ind i de nye lokaler i løbet af sommeren 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce