Annonce
Norddjurs

Tv-personligheder lægger til kaj i Grenaa: Bubber og Villum laver tv-optagelser i Norddjurs

Thomas Villum Jensen og Bubber viste på Gl. Estrup deres evner ud i kogekunsten. Pressebillede
De to venner, Bubber og filminstruktør Tomas Villum Jensen, har besøgt flere lokationer i Norddjurs Kommune som led i filmoptagelser til programmet "Bubber og Villum på opdagelse i det østjyske ø-hav", der skal lokke flere danskere på sejlferie herhjemme.
Annonce

Norddjurs: Hvis man er stødt på to kendte ansigter på Djursland de foregående dage, er der en god forklaring. De to kendisser Bubber, tv-personlighed, og Tomas Villum Jensen, der er filminstruktør og gift med Maria Montell, har sejlet rundt i det østjyske ø-hav og lagt til i både Ebeltoft, Grenaa og på Anholt.

Baggrunden for makkerparrets sejltur er, at de sammen vil gå på opdagelse i det østjyske ø-hav for at inspirere danskerne til endnu flere sejlferier i Danmark.

Tomas Villum Jensen og Bubber har sejlet, siden de var henholdsvis syv og otte år og er begge indehavere af et duelighedsbevis, og 14. september påmønstrede de to et sejlskib i Horsens. Herefter gik turen til Juelsminde og videre til øerne Hjarnø, Snaptun, Endelave, Tunø og Samsø, før de efter en uge på vandet lagde til i Ebeltoft i tirsdags.

Her besøgte de først Maltfabrikken, byens nye kultur- og mødested, før turen gik til Ree Park Safari. Dagen blev afsluttet på Karpenhøj Friluftscenter med friluftsaktiviteter og madlavning over bål.

Annonce

Lokal gin og Sydhavnsliv

Onsdag gik turen videre til Norddjurs. Første stop var Anholt, hvor de så havnen og den nye kystsikring, og derefter blev der tid til at smage på den lokale spiritus, Anholt Gin, der er produceret af bær fra øens mange enebærbuske. Der blev også tid til at besøge øens nyligt restaurerede gamle fyr.

Under besøget i Sydhavnen i Grenaa talte Bubber og Tomas Villum Jensen med Ebbe, der ejer en gammel minestryger. Til højre ses projektmedarbejder Tina Kruse. Foto: Mona Thøstesen

Torsdag formiddag ankom de to venner til Grenaa Lystbådehavn. Her besøgte de først Sydhavnen, som Grenaa Havn er i gang med at give en saltvandsindsprøjtning.

- De så siloen, som vi gerne vil omskabe til et moderne forsamlingshus, og hørte om, hvad det er, vi har gang i her med at skabe dynamik og liv i området, siger projektmedarbejder på Liv på Sydhavnen, Tina Kruse, og fortæller, at de to kendisser var meget interesserede i projektet og især i de maritime effekter, som sættes til salg, når der afholdes "SydhavnsGuld" i Siloen.

Bagefter var de ombord på en hummerfiskebåd, minestrygeren og "Ternen", der er Dynamit-Åges gamle dykkerskib.

Annonce

Blæksprutter og skinnecykler

På sydhavnen ligger også Kattegatcentret, som var næste stop på turen. Her skulle Bubber og Tomas Villum Jensen have en rundvisning, hvorefter de skulle dissekere blæksprutter sammen med skoletjenesten. Blæksprutterne skulle efterfølgende bruges til fodring af de tropiske hajer. Sidste stop var sælerne og den ny sælunge.

Bubber og Tomas Villum Jensen skulle dissekere blæksprutter og fodre hajerne med dem bagefter, da de besøgte Kattegatcentret som et led i tv-optagelserne til "Bubber og Villum på opdagelse i det østjyske ø-hav", der sendes i tv til foråret. Foto: Inger Kjær

Derefter gik turen til Allingåbro, hvor der skulle cykles på skinnecykler. Efter en kort tur blev de to tv-folk fanget af Bettina Buhl, museumsinspektør med ansvar for mad og måltidets kulturhistorie på Det Grønne Museum på Gl. Estrup


De skal lave mad med kronvildt, som er en signatur for vores område, og som blandt andet også er en del af Norddjurs byvåben

Bettina Buhl, museumsinspektør på Det Grønne Museum


Her blev de sendt ud at plukke urter i den landbrugsbotaniske have, hvor man har bevaret de gamle kultur- og nytteplanter.

Høsten skulle bruges til at lave mad i museets gamle ildstedskøkken.

- De skal lave mad med kronvildt, som er en signatur for vores område, og som blandt andet også er en del af Norddjurs byvåben, siger Bettina Buhl.

Den tilberedte mad blev skyllet ned med lokale øl.

Efter besøget på Djursland går sejlturen fredag videre mod Haderslev, hvor Bubber og Villum afmønstrer.

"Bubber og Villum på opdagelse i det østjyske ø-hav" er blevet til i et samarbejde med Turistsamarbejdet Kystlandet, VisitSamsø og VisitAarhus, og tv-programmerne sendes på tv-kanalen DK4 i foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce