Annonce
Randers

Tvangsfjernede børn får erstatning fra kommunen

Randers Kommune skal nu betale erstatning til et søskendepar, der blev tvangsfjernet for godt et år siden - men hurtigt kom hjem igen. Illustration: Jens Nex

For et år siden tvangsfjernede Randers Kommune to søskende - nu har retten i randers afgjort, at de skal have erstatning for at have lidt tort.

Annonce

Randers: Et søskendepar blev udsat for en retsstridig krænkelse, da de for godt et år siden uden varsel blev tvangsfjernet i fem dage fra deres far. Derfor skal de begge have 4000 kroner i erstatning for tort fra Randers Kommune.

Det har retten i Randers netop afgjort.

De to børn, en pige på ni og en dreng på ti år, der bor med deres far i det nordlige opland til Randers, blev fjernet 6. november sidste år. Det skete, fordi Randers Kommune ved en generel gennemgang af sager i Familieafdelingen fik øje på de to børns sag samt en anden sag vedrørende et tredje barn i en anden familie. Ledelsen i Familieafdelingen mente ikke, at der var grebet ind fra sagsbehandlerens side i de to sager. Det førte til, at Familieafdelingen bad formanden for børn og unge udvalget, Kasper Fuhr Christensen, om at træffe en straks-beslutning om at fjerne de tre børn.

Det skete, da ansatte fra forvaltningen sammen med politiet hentede børnene. Fem dage efter holdt det samlede børn og unge udvalg et møde, og her blev det besluttet, at de to af børnene - søskendeparret - straks skulle hjem igen.

Efterfølgede har faderen til de to børn lagt sagt an mod kommunen - og retten i Randers har altså nu afgjort, at der ikke var grund til at tvangsfjerne de to børn.

- Familien har det godt idag. Der kommer positive meldinger fra børnenes skole.Lasse Hummelhof Frandsen, advokat

Annonce

Rod i hjemmet

Lasse Hummelhof Frandsen, der er advokat for faderen og de to børn, er tilfreds med dommen, fordi den slår fast, at kommunen handlede forkert overfor familien.

Børnene får erstatningen, fordi de, i følge dommen, blev anbragt udenfor hjemmet i fem dage uden varsel og uden videre kontakt til familien. Derfor har de lidt 'tort'.

- Familien har det godt i dag. Der kommer positive meldinger fra børnenes skole, siger Lasse Hummelhof Frandsen.

Årsagen til, at kommunen besluttede at tvangsfjerne børnene var især, at der var rodet i hjemmet, og at det var en trussel mod børnenes trivsel og sundhed.

Det er der kommet styr på nu - med kommunens hjælp, oplyser Lasse Hummelhof Frandsen.

Retten mener, at beslutningen om at tvangsfjerne børnene godt kunne have afventet, at der blev tid til at indkalde børn og unge udvalget til et møde om sagen. Desuden mener retten ikke, at kommunen gjorde nok for at komme i dialog med faderen, inden der blev foretaget en tvangsfjernelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Annonce