Annonce
Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Smitten stiger i et af sognene i Syddjurs. Arkivfoto: Jens Thaysen
Marie Magdalene Sogn i Ryomgaard balancerer på grænsen til en nedlukning.

SYDDJURS: Corona-smitten har den seneste tid spredt sig med voldsom styrke flere steder i Syddjurs Kommune. Særligt Ryomgaard har været hårdt ramt, således havde Marienhoffskolen i Ryomgaard mandag sendt fem klasser og 15 ansatte hjem på grunde af coronaen.

Dagens opdatering fra Statens Serum Institut viser nu, at Marie Magdalene Sogn, hvor Marienhoffskolen ligger, er truende tæt på at krydse den kritiske grænse for nedlukning.

De justerede regler for tvangsnedlukning siger, at et sogn automatisk lukker ned, hvis incidensen - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - er over 500, antallet af nye smittede er på 20 eller derover og hvis positivprocenten når op på 2,5. I Marie Magdalene Sogn er tallene torsdag på henholdsvis 506, 18 og 2,6.

Annonce

Dermed er der kritiske grænse overskredet på to af de tre parametre. Stiger antallet med nye smittede med to, uden at tallet falder på et af de to andre parametre, lukker Marie Magdalene Sogn ned.

Først og fremmest smitte på Marienhoffskolen

Ifølge retningslinjerne fra Sundhedsministeriet er kommunalbestyrelsen forpligtet til blandt andet at lukke grundskoler, SFO’er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner på Børne- og Undervisningsministeriets område ned, hvis alle tre grænser overskrides. Også lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, og lokaler, hvor der udøves-, idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter på Kulturministeriets område skal lukke.

Ifølge chef for Sundhed og Omsorg, Ingelise Juhl, skyldes corona-spredningen i sognet først og fremmest det smitteudbrud, der lige nu er på Marienhoffskolen.

- Vi er obs på smitten på skolen. Der bliver testet, informeret, inddæmmet og opsporet. Vores sundhedskrisestab har sammen med skoleledelsen godt fat på skolen, og der har ikke været nye smittede de seneste dage, siger hun.

De kommende dage må nu vise, om smittespredningen fortsætter i elevernes hjem.

- Det vi også ser er, at når en i en familie er smittet, så går der nogle dage, før næste smittetilfælde viser sig. Det gør, at de her forløb nogle gange trækker lidt ud.

Annonce

Mulighed for hurtig genåbning

Ifølge de nye regler lukker et sogn stadig automatisk ned, hvis grænserne overskride. Reglerne er dog mere lempelige, når det kommer til genåbning. Allerede når et sogn lukker kan Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med kommunen vurderer, om nogle institutioner i sognet kan genåbne hurtigere.

- Hvis vi kan sandsynliggøre, at det ikke er en generel og ukontrolleret smitte, vi ikke har taget hånd om - og her ved vi jo, at det er meget centreret omkring det smitteudbrud på skolen og de familier rundt om - så har man mulighed for at gøre en undtagelse. Så jeg håber ikke, vi kommer der til, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce