Annonce
forside

Tvilum solgt: Langt de fleste kan beholde deres arbejde

Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix

Fårvang: Møbelfabrikken Tvilum med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen er per dags dato overtaget af en dansk investorgruppe, som dermed sikrer 500 jobs i Danmark.

- Jeg er meget lettet - især på medarbejdernes vegne. Jeg har fået smser fra bekymrede medarbejdere undervejs, og det har været vigtigt at få det her landet. Så det er en lettelse for firmaet og for lokalområdet, siger Torben Porsholdt, adm. direktør i Tvilum, til TV2 Østjylland.

- Jeg håber, at det bliver det her, der skal gøre, at Tvilum kommer på den anden side af nul, hvor vi kan udvikle firmaet igen, tilføjer han.

Investorgruppen består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør Torben Porsholdt, der forsætter som administrerende direktør i det nye selskab.

- Det har været lidt vigtigt, at vi kunne nå at det i dag for at kunne melde ud til kunder. De kan jo ikke vente for længe, før de søger andre steder hen. Mange går på ferie eller på weekend, og de har gerne ville have besked om virksomhedens fremtid, siger Torben Porsholdt og tilføjer, at virksomheden har arbejdet på højtryk for at finde en løsning.

Før konkursen forrige uge beskæftigede Tvilum 595 medarbejdere i Danmark. Heraf kan 504 medarbejdere beholde deres job under det nye ejerskab. Medarbejderne bliver informeret om virksomhedsovertagelsen og om deres personlige situation mandag formiddag.

Den administrerende direktør siger til TV2 Østjylland, at han først senere vil oplyse, hvilke medarbejdere der mister deres job.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce