Annonce
Randers FC

Tvivl om Randers FC-profil: Torsdagstest afgør deltagelse i AaB-kamp

Erik Marxen måtte lade sig erstatte de sidste ti minutter i sejren over Lyngby i søndags. Anføreren kæmper mod tiden frem mod fredagens opgør. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Erik Marxen havde spillet samtlige Superligaminutter i efteråret, men i søndagens sejr over Lyngby måtte han trække sig fra opgøret ti minutter før slutfløjtet. Baglåret driller anføreren, der tvivler på sin deltagelse fredag aften mod AaB.
Annonce

Randers: For første gang i sæsonen sluttede Randers FC et Superligaopgør uden Erik Marxen på banen, da han med ti minutter tilbage af opgøret mod Lyngby lod sig erstatte af Mathias Nielsen.

Problemet var venstre baglår. Et problem, som har holdt ham fra træningsbanen siden.

- Jeg skal testes torsdag, og så tager vi en beslutning. Jeg har egentlig fin med power i baglåret, hvilket er en forudsætning, men det betyder ikke, at jeg kan spille kamp fredag, siger Erik Marxen.

Han og Björn Kopplin var inden udskiftningen mod Lyngby de eneste, der havde samtlige minutter i efteråret i Superligaen på CV’et, men nu har tyskeren altså lagt sig alene i front.

- Mit baglår begyndte at spænde op, men det gør mig fortrøstningsfuld, at jeg ikke mærkede et smæld. Det kom snigende, og en forklaring kan måske være, at jeg har kompenseret for lidt overbelastning i min venstre læg i mit lår den seneste tid, fortæller Erik Marxen.

Men trods småproblemer med læggen mod både Brøndby og Lyngby kom Randers FC-anføreren igennem, og han håber, at venstrebenet holder til en sidste tørn inden 14 dages ligapause, hvor landsholdene tager over.

- Skulle jeg sætte mine penge på det nu, så er jeg med på fredag, men jeg er usikker. Beslutningen ligger også i trænerteamet, men det er klart, at landskampspausen er med in mente. Den taler til, at man godt kan være lidt mere risikovillig.

Annonce

Tiltro til erstatninger

Efteråret i fjor endte for Marxens vedkommende i den næstsidste kamp i Vendsyssel, hvor han måtte trække sig med en muskelskade i det baglår, som nu igen har fået efterårssyge.

Denne gang håber han dog at undgå at slæbe en fibersprængning med på juleferie.

- Vi er selvfølgelig nødt til at opveje risikoen, for jeg skal helst ikke have det helt ødelagt. Med min skadeshistorik in mente har jeg været opmærksom på at hænge i med øvelser og styrketræning, men desværre er jeg ikke gået helt fri. Jeg håber, at det bliver ved spændinger, så vi kan kontrollere det i de resterende kampe, siger Erik Marxen, der fastslår, at han er optimistisk, hvis der bliver brug for en erstatning.

Også selvom defensiven allerede må undvære Patrik Carlgren og Simon Piesinger, der har karantæne til opgøret.

- Der står folk klar i kulissen, som tidligere har vist, at de er fuldgode erstatninger. Det bliver formentlig Graves (Simon, red.) og Mathias (Nielsen, red.) i midterforsvaret, hvis jeg ikke kan være med, men det skal de nok løse.

- Jeg har ingen grund til bekymring, før det modsatte er bevist. Vi har en god bredde, men den bliver selvfølgelig testet nu, siger anføreren.

Randers FC møder AaB fredag aften klokken 19.00 på Cepheus Park, hvor også André Rømer må se til fra tribunen med karantæne, mens Saba Lobjanidze formentlig heller ikke når at blive sin skade kvit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce