Annonce
Randers

Tvivl om sag mod pædagogmedhjælper i Stjernehuset: Efterforskes der stadig?

Der er uenighed om, hvorvidt politiet stadig efterforsker pædofilisagen mod pædagogmedhjælperen i børnehaven Stjernehuset. Arkivfoto: Doris Busch, Iris/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi er tilsyneladende, i hvert fald ifølge forvaltningen, ikke færdige med at efterforske den pædagogmedhjælper fra Stjernehuset, som har været hjemsendt grundet mistanke om overgreb mod et eller flere børn. Pædagogmedhjælperens advokat er dog af den opfattelse, at sagen er afsluttet.

Randers: Der er i øjeblikket stor mystik i sagen om pædagogmedhjælperen fra Stjernehuset i Helsted, der blev mistænkt for overgreb. Forvaltningen mener, at der stadig efterforskes i sagen, men hans advokat siger, at det gør der ikke.

Østjyllands Politi bekræftede i Amtsavisen 21. juni, at sigtelserne mod den pædagogmedhjælper, som har været hjemsendt fra sit arbejde grundet mistanke om overgreb mod et barn, var blevet droppet.

- Jeg kan bekræfte, at Statsadvokaten har besluttet at opgive sigtelserne mod den pågældende medarbejder, sagde kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen dengang.

I et brev, som Amtsavisen har set, skriver Advokatur For Specielle Sager ved Østjyllands Politi desuden til pædagogmedhjælperen, at ”[…] der ikke bliver nogen straffesag”. Overskriften i brevet lyder ”Ingen straffesag mod dig for seksuelle overgreb”.

Derfor har både pædagogmedhjælperen selv og resten af offentligheden siden hen været i den tro, at han var renset for alle anklager.

Annonce

Renset eller ej?

Nu viser det sig imidlertid, at direktøren for Børn og Skole i Randers Kommune, Michael Maaløe, fredag 28. juni sendte en mail til både byrådet og direktionen, hvori det fremgår, at politiet fortsat efterforsker en helt anden anmeldelse mod pædagogmedhjælperen.

I kommunens redegørelse for forløbet i sagen, som Amtsavisen kunne referere fra fredag 28. juni, fremgik det, at der var indgivet i alt tre politianmeldelser mod pædagogmedhjælperen.

De to af dem er afgjort, forklarer Michael Maaløe i mailen til byrådet, mens ”den tredje anmeldelse fortsat efterforskes”.

Randers Amtsavis har forsøgt at få oplysningen bekræftet hos Østjyllands Politi, men Jakob Christiansen meddeler, at man for nuværende ikke har yderligere kommentarer til sagen. Heller ikke Statsadvokaten, der besluttede at droppe sigtelsen, kan oplyse, om der er yderligere verserende sager vedrørende pædagogmedhjælperen.

Annonce

Kritik af anmeldelse

En trio bestående af byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark (BL), Henning Jensen Nyhuus (S) og Mogens Nyholm (R) retter i en mail sendt til direktionen og resten af byrådet 29. juni en kraftig kritik mod forvaltningen som reaktion på Michael Maaløes mail dagen forinden, som de tre kalder "forbavsende læsning".

- Pædagogmedhjælperen er aldrig blevet afhørt vedrørende det tredje barn. Vi har i dag været i kontakt med forældrene til det tredje barn, som aldrig har givet tilsagn til og langt mindre er blevet orienteret om, at Randers Kommune har anmeldt et seksuelt overgreb på deres barn, lyder det blandt andet i mailen.

- For fuldstændighedens skyld kan det oplyses, at hverken forældrene eller barnet har været i kontakt med politiet – forældrene kender alene fra os, at deres barn indgår i en anmeldelse fra Randers Kommune til politiet, fortsættes det.

Pædagogmedhjælperens advokat, Mogens Freinsilber, fortæller til Amtsavisen, at han heller ikke er bekendt med, at der skulle være en uafklaret sag mod hans klient.

- Jeg har netop talt med sagsbehandleren hos Østjyllands Politi, der sidder med sagen. Og der foregår ikke en politimæssig efterforskning af sagen. Min klient er renset og på sikker grund, siger advokat Mogens Freinsilber.

- Nogle må jo lyve i den her sag? Forvaltningen siger, at der foregår efterforskning hos politiet i sagen, og du siger, at det gør der ikke?

- Jeg lyver ikke, siger Mogens Freinsilber.

Michael Maaløe kan ikke gå ind i personalesagen, siger han.

- Du har orienteret om, at der stadig efterforskes i sagen, og det siger pædagogmedhjælperens advokat, at der ikke gør. Nogle må jo lyve i den her sag?

- Jeg lyver ikke, det må du i hvert fald gerne citere mig for, siger Michael Maaløe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce