Annonce
Randers

Tysk-kloge Randers-elever i DM-finale

Anita, Irma og Sofia fra Forberedelsesskolens 9. klasser skal repræsentere skolen i DM i tysk den 23. november i Farum. Foto: Dorte Axelsen.

Begge 9. klasser på Forberedelsesskolen i Randers har placeret sig blandt landets dygtigste tysk-elever.

Annonce

RANDERS: Begge 9. klasser på Forberedelsesskolen i Randers har kvalificeret sig til finalen i DM i tysk den 23. november i Farum. Men da hver skole kun må stille med et finale-hold, har der været benhård konkurrence om de tre finale-pladser.

- Hvilket fortæller, at vi i år har sindssygt dygtige elever i vores 9. klasser. Fra hele Danmark deltager kun seks skoler i finalen, fortæller tysklærer på Forberedelsesskolen, Dorte Axelsen.

Klasserne har kvalificeret sig til finalen via tests, som Göthe-instituttet står i spidsen for. Og det er disse tests, som bestemmer, hvem der repræsenterer Forberedelsesskolen.

- Vi sender tre piger afsted til finalen. Og heldigvis repræsenterer de begge vores 9. klasser.

Testen og finalen drejer sig både om elevernes viden om tysk kultur- og samfundsforhold, om deres sproglige færdigheder og deres grammatiske viden. Finalen strækker sig over fem timer.

Vi får en voldsomt hård konkurrence. Men jeg vil tro, at vi trods alt har fornuftige chancer. Der er er utroligt dygtigt hold, vi sender afsted.

Dorthe Rasmussen, tysklærer på Forberedelsesskolen
Annonce

Hård konkurrence

Dorthe Rasmussen glæder sig over, at DM i tysk kan være med til at inspirere eleverne - og vise dem, at tysk er lige så vigtigt som engelsk i folkeskolen. Mens hun ærgrer sig over, at finalen ikke har plads til de store tilskuermængder.

- Vi ville gerne have sendt busser fyldt med heppere afsted til finalen i Farum. Men vi har fået at vide, at det kan altså ikke lade sig gøe. Der er simpelthen ikke plads på den almindelige skole, hvor finalen bliver holdt, siger Dorte Axelsen.

Hvorvidt Randers-eleverne har nogen chance for sidst på dagen at kunne kalde sig danmarksmestre i tysk, er ikke helt let at sige, vurderer hun.

- Vi får en voldsomt hård konkurrence. Men jeg vil tro, at vi trods alt har fornuftige chancer. Der er er utroligt dygtigt hold, vi sender afsted.

På Forberedelsesskolen er tysk et obligatorisk fag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce