Annonce
Randers FC

U17-talenter indleder foråret i toppen: Vi skal være en smule skarpere med bolden

Randers Freja FC's U17-hold har i efteråret leveret noget bedre, end det er tilfældet for klubbens U19-hold, som ses på billedet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Freja FC U17 indleder forårssæsonen lørdag og har i opstarten arbejdet med at blive skarpere på bolden, så de bedre er i stand til at de enkeltes spidskompetencer i spil. Det skal dog ikke være på bekostning af de normale dyder, forsikrer cheftræner Michael Ravn, som også har et mål om at løfte flere af spilleren til at kunne præstere i rødt og hvidt.

Randers: Selvom U17-ligaen har ligget stille i næsten tre måneder, har det været sjovt at være Randers Freja FC-spiller i vinterpausen.

Med en stærk slutspurt på efteråret med to uafgjorte kampe og to sejre overvintrede kronjyderne efter en flot halvsæson på ligaens 4. plads.

Det har dog ikke fået hverken spillere eller trænere til at slække på kræfterne.

Hver dag har det handlet om at blive dygtigere, slår holdets træner, Michael Ravn, fast. Det være sig på de klassiske Randers FC-dyder med en stor arbejdsindsats, masser af løbemeter og benhård duelstyrke, men der er også blevet arbejdet på flere strenge af spillet.

- Vi kommer ikke til at gå på kompromis med den aggressive, fremadrettede spille, som vi gerne vil praktisere, men vi har arbejdet med at være en smule skarpere, når vi har bolden. Vi vil gerne styre den mere kontrolleret over i de rum, der er til vores fordel. Dér, hvor vi kan sætte de enkeltes spidskompetencer i spil. Det kræver, at vi i perioder er i stand til at bygge spillet op, siger Michael Ravn.

Annonce

Målsætning om landsholdet

Resultatmæssigt har kronjyderne i testkampene delt sol og vind lige.

Kolding og Dinamo Tbilisi blev begge slået med 3-1, mens det blev til nederlag på 2-3 og 2-4 til AaB og Vista Academy fra Rusland.

Det gør det svært for Michael Ravn at spå om, hvor holdet helt præcis står inden lørdagens forårspremiere mod FC Midtjylland. Et hold, som indtager 3. pladsen to point foran randrusianerne.

Umiddelbart et vigtigt opgør og pejlemærke i forhold til en mulig medalje ved sæsonens afslutning, men den slags interesserer Michael Ravn sig ikke for.

- Selvfølgelig går vi altid efter at ende så højt som muligt, men vi har ikke fokus på, hvor vi ligger i tabellen. Vi skal blive så dygtige som muligt og udvikle spillere til det allerøverste niveau, siger cheftræneren.

Det lykkedes i efteråret, hvor Filip Bundgaard spillede sig på det danske U16-landshold. En ære, som klubben håber kan tilfalde endnu flere af de lokale talenter.

- Nu har vi haft Filip med på flere landsholdsture, og vi har da en målsætning om, at vi kan få et par stykker mere med. Der er en gruppe af spillere, som efter vores vurdering ikke er langt fra at kunne tage et skridt i retningen af det høje niveau, som et ungdomslandshold jo er, siger Michael Ravn, som ikke ønsker at sætte navne på.

Han kan til gengæld fortælle, at holdet må undvære en af profilerne på midtbanen i form af Jeppe Kudsk i et stykke tid, da han i januar brækkede foden. Derudover er Dion Veliqi og Oliver Møller tvivlsomme til kampen mod FC Midtjylland på grund af diverse småskavanker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce