Annonce
Randers FC

Efter stort straffedrama: U17-talenter fra Randers triumferer i Brøndby

Randers Freja FC har spillet et flot efterår i U17-ligaen, hvor det lørdag blev til sejr ude over Brøndby. Arkivfoto: Jakob Lerche
Lørdagens opgør i U17-ligaen mellem Brøndby og Randers Freja FC skulle ud i en lang straffesparkskonkurrence, før en vinder var fundet.
Annonce

Fodbold:  Sejre på 9-0 over Horsens, 7-1 over Silkeborg og 5-1 over FC Midtjylland har henover efteråret vist, at Randers FC Freja FC er repræsenteret af et yderst talentfuldt kuld i U17-ligaen i denne sæson.

Lørdag eftermiddag bestod holdet endnu en stor test, da de på udebane besejrede Brøndby i en topkamp, der blev afgjort efter en straffesparkskonkurrence.

Den ordinære kamp endte 1-1, hvorfor Randers Freja FC-talenterne for første gang i sæsonen kom til at stifte bekendtskab med en ny regel, der betyder, at uafgjorte kampe i U17-ligaen skal afgøres på straffespark.

Det blev et drama, hvor Brøndby forud for straffesparkskonkurrencen valgte at skifte målmand. Men det rystede ikke Randers Freja FC-spillerne, der scorede på 13 straffespark i træk, inden afgørelsen kom, da Brøndby på deres 13. straffespark ramte stolpen.

Dermed kunne Randers Freja FC sætte to point ind på kontoen, som er det udbytte, man får for en kamp vundet efter straffesparkskonkurrence. Taberen af straffesparkskonkurrencen beholder det point, som de har fået fra det uafgjorte resultat i den ordinære kamp.

- Det er en god idé at gøre det på den måde. Det er fornuftigt, hvis spillerne senere i deres karriere kommer til at stå i de her situationer med meget på spil i internationale turneringer på klub- eller landsholdsplan, at de så allerede har prøvet det nogle gange som ungdomsspillere, siger U17-træner Michael Ravn.

Annonce

Profil i karantæne

Han var uden karantæneramte Mads Enggård, og derudover var anfører Mads Lyderik Christiansen og højre backen Jacob Forsingdal doseret til kun at måtte spille en halvleg.

Men afløserne gjorde det godt, og selv om Randers Freja FC kom tidligt bagud, fik de ædt sig tilbage i kampen og havde chancer nok til at udligne i første halvleg.

Annonce

Forsvarer slog til

Udligningen kom i stedet lige efter pausen, da centerforsvareren Malik Larsen scorede på hovedstød efter et frispark fra Filip Bundgaard Kristensen.

- Det var en godkendt præstation af drengene, hvor vi efter en svær start får spillet os bedre ud af Brøndbys høje pres. Efter vores udligning i anden halvleg ligger kampen med 60-40 i vores favør frem mod slutfløjtet, hvor vi så viser stærk moral ved at vinde straffesparkskonkurrencen, siger Michael Ravn.

Holdet ligger nu nummer fire i rækken inden mødet med OB på udebane næste lørdag.

Randers Frejas U19-ligahold skulle også have været i aktion i Brøndby, men den kamp blev udsat.

I U15-ligaen endte opgøret mellem de to hold med en sejr til Brøndby på 2-1. Målscorer for Randers Freja FC var Furkan Cengizay.


Det er fornuftigt, hvis spillerne senere i deres karriere kommer til at stå i de her situationer med meget på spil i internationale turneringer på klub- eller landsholdsplan, at de så allerede har prøvet det nogle gange som ungdomsspillere

Michael Ravn, U17-træner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce