Annonce
Randers

Ubudne gæster mødte op med megafon på Tirsdalens Skole: Elever utrygge efter nazidemonstration

I 2015 var det dette skilt, som prægede indkørslen til Tirsdalens Skole. Den sidste fredag i oktober 2019 bragte en mindre gruppe unge højreradikale en helt anden slags budskaber ind på skolen på bannere. Arkivfoto: Annelene Petersen
En nationalsocialistisk gruppe mødte fredag formiddag op på Tirsdalens Skole med råb og bannere. Episoden skabte utryghed, og Østjyllands Politi blev derfor tilkaldt. Fem personer blev sigtet og bortvist fra området.
Annonce

Randers: Fredag klokken cirka 11.30 opdagede ledelsen på Tirsdalens Skole, at en gruppe unge med nynazistiske synspunkter havde stillet sig op ved skolen med bannere.

- Det var meget stille og roligt, fortæller skoleleder Anne-Mette Thorsen, som tilføjer:

- Vi har haft nogle gæster, som vi ikke havde inviteret, og derfor bad vi eleverne om at blive i klasserne.

Kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjylland Politi fortæller, at anmeldelsen blev modtaget klokken 11.36.

Annonce

Flere personer med megafon

- Ifølge anmeldelsen befandt der sig flere personer på skolens grund med megafon, og de råbte nogle budskaber, som gjorde elever og lærere utrygge, fortæller han.

Han kan ikke nærmere fortælle, hvilke budskaber det drejer sig om. Men de fremmødte personer er angiveligt relateret til en nationalsocialistisk gruppering, som også natten til mandag havde begået hærværk på flere skoler i området.

Anne-Mette Thorsen forklarer fredag eftermiddag til Amtsavisen, at skolens personale har sørget for at forklare eleverne, at der ikke er sket noget farligt, men at det blot er den måde, skolen håndterer den slags uinviterede gæster på.

Kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen kan fortælle, at Østjyllands Politi kort efter anmeldelsen ankom til skolen. Her sigtede politiet fem personer for at forstyrre den offentlige orden og bortviste dem fra stedet.

Anne-Mette Thorsen bekræfter, at politiet har fulgt de pågældende personer væk.

- Nu fokuserer vi på, at få orienteret alle hjemmene, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce