Annonce
Randers

Ubudne gæster: Over 90 flagermus er flyttet ind hos Flemming og Elin

Et ægtepar i Havndal har denne sommer fået deres hjem invaderet af flagermus. Foto: Frank Schürmann/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Over 90 flagermus blev der talt til, da parret en sommeraften stillede sig ud foran huset i Havndal for at hilse på deres nye beboere.

Havndal: Den første til at opdage husets nye beboere var katten, skriver TV2 Østjylland.

En tidlig morgen i juni, havde den fanget, hvad ægteparret Flemming og Elin Nielsen først troede var en mus. Men da Flemming Nielsen ville smide kattens fangst ud af huset, kunne han hurtigt konstatere, at der ikke var tale om nogen almindelig mus. Der var nemlig tale om en flagermus.

Da parret kom hjem samme aften, havde katten fanget endnu en flagermus, mens en tredje af slagsen baskede rundt i stuen.

- Jeg blev godt nok ked af det. For puha, havde vi mon en flagermuskoloni boende?, siger Elin Nielsen til TV2 Østjylland.

Og det er lige, hvad familien har. Flagermusene har fundet vej ind i huset gennem små huller i gavlen. En aften kunne familien tælle 90 flyvende flagermus.

Udslusning er på vej

Flagermus er fredede dyr, hvorfor det er ulovligt at slå dem ihjel. På samme måde er det også ulovligt at ødelægge deres yngle- eller rasteområder.

Men er der - som i Flemming og Elin Nielsens tilfælde - tale om mange flagermus, der både larmer og skider, så kan det blive nødvendigt at gennemføre en udslusning, så flagermusene kan forlade kolonien, men ikke vende tilbage til den igen.

En udslusning må kun finde sted på to tidspunkter om året: I begyndelsen af maj inden yngletiden og i en kort periode fra slut august til først i september, hvor ungerne er blevet flyvedygtige.

Elin og Flemming Nielsen ser derfor frem til, at de ganske snart kan sende deres nye lejere på boligjagt. Med vejledning fra en vildtkonsulent skal de nemlig lave en udslusning af flagermusene.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce