Annonce
Randers

Ud med snøren: Der fanges store fisk i Gudenå for tiden

Der fanges for tiden ret pæne fisk i Gudenå ved Langå. Både laks og ørreder. Og når der fanges store fisk, rygtes det hurtigt i branchen, og så kommer der endnu flere med fiskefeber i dagene og ugerne efter, lyder det fra formanden for Langå Sportsfiskerforening, der i øvrigt gerne slår et slag for, at der er mange andre fisk end lige netop laks og ørreder at fange i det lokale å-system. Arkivfoto: Annelene Petersen
Selv om der ikke fanges så mange laks og ørreder som tidligere år, så er fangsterne ganske pæne, lyder det fra Langå Sportsfiskerforening, der har oplevet meget stor interesse for lystfiskeriet i år.
Annonce

Langå: Mange har taget hobbyen lystfiskeri op i disse coronatider. Og der har været fint med pæne fangster af laks og ørred i Gudenå på den del, som Langå Sportsfiskerforening har som fiskevand.

Der er i alt officielt fanget 130 laks i denne sæson, men formanden for Langå Sportsfiskerforening, Peter Hegelund Fosgerau, anslår, at der i hvert fald er fanget 150.

- Der er altid nogle, der lusker afsted med fisk uden at registrere dem, siger han.

Tager man Gudenå-sammenslutningen, altså med fiskeforeningerne i Bjerringbro, Langå og Randers tilsammen, så er der fanget omkring 400 laks i alt i år.

- Men faktisk har vi i andre år fisket op mod 1000 laks i Gudenå-sammenslutningen, så i år er det ikke nær så mange, selv om der har været flere fiskere ude. Men det går op og ned. Der er mange ting, der spiller ind på de fisk, der blev sat ud som smolt for tre-fire år siden. Der kan have været sygdom blandt smoltene, og der kan have været skarv eller sæler efter dem, siger Peter Hegelund Fosgerau, der tilføjer, at antallet af fangster kan nå at komme højere op, idet der må fiskes frem til og med 31. oktober.

Annonce

18 og 15 kilos fisk

Flere af fangsterne i år har været fisk på den gode side af 10 kilo, og der er fanget laks på både 18,0 kilo og 15,6 kilo, den første om foråret, 3. april og den anden om efteråret, 1. oktober. Og sådan nogle omgange fiskelykke giver fiskefeber og endnu flere lystfiskere på å-brinkerne, ligesom det smitter af på besøgsantallet hos Langå Camping.

Jonas Vammen snuppede en laks på 15,6 kilo og 120 centimeter 1. oktober i år. Det er fangster som disse, der får fiskere til at valfarte til Gudenå og giver udlejning af hytter hos Langå Camping. Privatfoto

I foreningerne er der da også folk i kø for at blive medlem. Der er sat et maksimalt antal på medlemskabet hos Langå Sportsfiskerforening, som lyder på 700. Og i øjeblikket er der 30-35 på venteliste.

- De kommer alle ind næste år, siger formanden, der i øvrigt selv fangede en flot hunørred på seks-syv kilo og 80 centimeter forleden.

- Den blev sat ud igen, for den var fyldt med rogn og på vej op for at gyde, siger han.

- Kunne dit fiskehjerte godt tåle det?

- Lad mig sige det sådan, at mit fiskehjerte ikke kunne tåle at slå den ihjel, når den var fyldt med så vildt mange fiskebabyer, der bliver til gode havørreder med tiden, siger Peter Hegelund Fosgerau.

Annonce

Andet end laks og ørred

I forbindelsen med påsken lavede Langå Sportsfiskerforening restriktioner på grund af faren for coronasmitte. Der kom blandt andet begrænsning på parkering af biler på foreningens parkeringspladser. Men det var kun i den periode.


Mit fiskehjerte ville ikke kunne tåle at slå den ihjel, når den var fyldt med så vildt mange fiskebabyer, der bliver til gode havørreder med tiden.

Peter Hegelund Fosgerau, formand, Langå Sportsfiskerforening


- Men man kan sige, at fiskekammerater, der går og fisker sammen, er at sidestille med børns legeaftaler. De er vant til at være sammen, og fiskere holder jo naturligt afstand til hinanden, når de står på bredden. Vi opfordrer selvfølgelig til at bruge både sæbe og sprit, siger Peter Hegelund Fosgerau.

Han slutter med at sige, at der er mange andre fisk at fange end laks og ørreder.

- Det vil være synd, hvis vores fiskevand kun besøges for laks og ørred, når der er meget andet at fange, som gedder for eksempel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Harmonikasammenstød i Randers SØ

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce