Annonce
Randers

Uddannelse eller fyreseddel

Steffen Jensen på Tharir-pladsen i Cairo under Det arabiske forår. Når tv-reportagen er i skabet, tager Jensen sit kamera frem til sine ufortalte historier. Foto: Søren Kjeldgaard

Det var dette valg, som den unge Steffen Jensen stod over for, da han i sin tid var ansat på FOF Randers. Han valgte det første og er i dag et kendt ansigt som tv-korrespondent fra Mellemøsten.

Egentlig havde han forestillet sig, at han en gang med tiden skulle blive arkæolog.
Annonce
Denne her unge mand drømte en gang om at blive arkæolog, men Steffen Jensen blev tv-korrespondent. Privatfoto
For den unge Steffen Jensen, født i Randers, var vældig interesseret i fortiden. Allerede da han gik ud af realen på Hadsundvejens Skole, blev han ansat som medhjælper på Kulturhistorisk Museum Randers (i dag Museum Østjylland).
Han har været med til at grave skeletter frem på den kirkegård, der lå, hvor Slotscentret ligger i dag.
»Lig, lag på lag. I de år var arkæologien min passion. Spændende fag,« siger Steffen Jensen, der da også påbegyndte studier i bibelsk og romansk arkæologi på universitetet i Jerusalem.
Tjente til studierne ved at sende artikler hjem til danske dagblade om den tilspidsede situation i Israel. Selvom hyren ikke var fyrstelig, så var det sjovere at skrive end at få arbejde på et hotel, hvis det da var muligt.

Tilbage i Randers

I de år vekslede han meget mellem Israel og Danmark. Allerede i 2. g tog han i kibbutz. Og var i Danmark on and off.
På et tidspunkt havnede han igen i Randers. På FOF-Randers, hvor han hyggede sig med at lave lidt undervisning og tilrettelægge foredrag for FOF.
»Det var lige efter shahens fald i Iran, hvor vi fik eksperter til Randers for at tale om islamisme, længe før det ord blev kendt«.
Selvom det gik godt for den unge mand, kom han alligevel til alvorlig samtale hos FOF-chefen Bent Olesen.
»Enten tager du dig en journalistisk uddannelse. Eller også kan du betragte dig selv som fyret«. Lød røflen.
Jensen valgte Journalisthøjskolen i Aarhus. Skrev ind imellem artikler, som han havde gjort før. Røg op at toppes med Dansk Journalistforbund, der i disse år sad tungt og strengt på regler om, at kun overenskomstansatte journalister skulle levere stof til landets dagblade. Da forbundet heller ikke støttede op, da han og andre elever kæmpede for at få mere kvalificerede lærerkræfter på uddannelsen, opgav han efterhånden det faglige medlemskab.

TV2's fødsel

Og nogle år senere, efter at have været skrivende på Berlingske, Weekendavisen og lavet radioarbejde på DR, havnede han på TV2.
Det var i 1988, hvor han sammen med en række unge, idealistiske journalister var med til at forme den nye tv-station. Han satte sig på Mellemøsten, der lige siden har været hans faste stofområde.
I dag bor han med sin israelsk-fødte hustru i Jerusalem. Parret har to voksne børn - og et åndehul på Langeland. Nemlig den gamle ejendom, tæt på Tranekær, hvor Jensen alene og med familie puster ud.
Han elsker sin langelandske idyl og er i gang med at lave et bogværk om Langeland og udkant. Den bærer arbejdstitlen »Et yndigt land«.
Lige nu har han gang i en større foredrags-turne, der bringer ham til Randers tre gange.

Tv-folk trækker publikum

For tv-journalister er populære - uden for skærmen. For nylig var det kollegaen Rasmus Tantholt, der trak fulde huse til sine foredrag her i området.
»Bortset fra, at vi i kraft af vores arbejde er kraftigt eksponeret, fordi tv både vírker mytisk og magisk, så er vi hverken bedre eller ringere end andre,« lyder det beskedent fra den korrespondent, som vi kender fra Mellemøstens brændpunkter, hvorfra han med hyper-energi rapporterer og fortæller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce