Annonce
Randers

Uddannelsesinstitution slipper med skrækken: Corona-smitte lukker ikke gymnasium

Paderup Gymansium slipper for at lukke helt ned, selv om tre elever er konstateret smittet med covid-19. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Tre 3.g-elever på Paderup Gymnasium blev onsdag testet positive, og hele klassen blev hjemsendt. Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed blev det vurderet, at det ikke var nødvendigt at lukke skolen ned.
Annonce

Randers: Onsdag formiddag blev tre gymnasieelever fra samme klasse konstateret smittet med covid-19, og derfor blev hele klassen og andre, der havde været i kontakt med de pågældende elever, sendt hjem, efter at skolen havde været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- De personer, der er sendt hjem, har fået besked på at selvisolere sig og lade sig teste. Testene skal ske på dag fire og seks, efter der har været kontakt med smittede (tirsdag, red.), og er første test negativ, så må de komme i skole igen, fortæller Allan Friis Clausen, der er rektor på Paderup Gymnasium.

Skolen var herefter i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed endnu en gang for at høre, om det var nødvendigt med yderligere tiltag. I værste fald kunne skolen risikere at lukke ned umiddelbart efter skolestart, men man slap med skrækken, fortæller rektor.

- Det har taget noget tid. Vi har ventet tre timer på svar, så der er travlt derinde. Men vi fik at vide, at vi havde arbejdet lige efter bogen ved at kontaktopspore og sende de nære kontakter hjem, siger Allan Friis Clausen og fortæller, at Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede, at der ikke var grund til yderligere tiltag.

- Jeg spurgte flere gange for at være helt sikker, men der var ikke grund til at gøre mere, hverken i forhold til gymnasiet eller resten af Randers, siger Allan Friis Clausen og tilføjer, at han havde været klar til at sende alle elever hjem.

- Det ville have været ærgerligt, hvis vi skulle lukke, men fra start af var det min holdning, at hvis anbefalingen var, at vi skulle lukke, så gjorde vi det, siger Allan Friis Clausen.

Annonce

Indskærper restriktioner

De tre smittede har alle været på ferie sammen i en flok på ni. Tre andre er testet negative, og de sidste tre er en del af den flok, der er sendt hjem, oplyser Allan Friis Clausen.


Det ville have været ærgerligt, hvis vi skulle lukke, men fra start af var det min holdning, at hvis anbefalingen var, at vi skulle lukke, så gjorde vi det.

Allan Friis Clausen, rektor på Paderup Gymnasium


Skolen er nu ved at sammenstille en liste med telefonnumre på de nære kontakter, der er sendt hjem, og den liste skal sendes til Styrelsen for Patientsikkerhed, der vil ringe alle op for endnu en gang at instruere dem i, hvad de skal gøre i forhold til isolation og testning.

Foruden resten af klassen, hvor de smittede elever går, drejer det sig om elever, der har haft valghold med de pågældende elever samt lærere, der har undervist dem.

Gymnasiet indskærper nu de gældende restriktioner om afstand og afspritning over for de tilbageværende elever, og derudover bliver der set på, om der er arrangementer, som eksempelvis introture, der ikke skal gennemføres.

- Eleverne plejer at være på Kyst- og Fjordcentret klassevis, men der skal tages stilling til, om det kan spænde af, siger Allan Friis Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce