Annonce
Randers

Uddannelsesstation følger arbejdsmarkedets behov

?En uddannelsesstation skal matche lokale og geografiske behov for et arbejdsmarked, der er i konstant forandring,? siger Elsebeth Jensen, uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA.

På grund af et konstant foranderligt arbejdsmarked og deraf ændrede behov for arbejdskraft udbyder VIA nu en uddannelsesstation i Randers. Den skal være med til at imødekomme ændringerne på det lokale arbejdsmarked.

Randers: Arbejdsmarkedet og behovet for arbejdskraft ændrer sig hele tiden. Det, der var behov for i går, er der for meget af i dag. Og de områder, der i lang tid har haft stor ledighed, mangler pludselig hænder. Sådan udvikler samfundet sig hele tiden.

Som et led i at imødekomme arbejdsmarkedets foranderlighed har VIA valgt at oprette en såkaldt uddannelsesstation i Randers.

Matcher det lokale behov

Ifølge Elsebeth Jensen, uddannelseschef for læreruddannelsen i VIA, skal en uddannelsesstation matche det lokale efterspørgselsniveau. Lige nu handler det om at få flere lærere til Randers. Men kommer der pludselig en overflod af lærere, kan VIA vælge at ændre uddannelsesstationen til en anden uddannelse. Så kan der måske komme ingeniører til Randers, hvis der skulle opstå mangel på dem i lokalområdet.

- En uddannelsesstation gør det muligt at møde akutte behov for uddannede på en mere fleksibel måde. Og blandt andet understøtte en geografisk og lokal foranderlig efterspørgsel af arbejdskraft, siger Elsebeth Jensen.

Annonce

Koblet op på en netbaseret læreruddannelse

Uddannelsesstationen for læreruddannelsen kommer til at ligge på Campus Randers. De studerende får en del af deres undervisning på campus, mens også samtlige praktikker kommer til at foregå i Randers eller omegn.

For at sikre kvaliteten i uddannelsen skal en uddannelsesinstitution knyttes til en allerede eksisterende uddannelse. Og i VIA har man valgt at knytte læreruddannelsen i Randers til VIA's læreruddannelse i Nørre Nissum.

- Det skal være en af VIA's læreruddannelser. Når vi så vælger Nørre Nissum, er det, fordi vi her har en netbaseret læreruddannelse. Og det vil sandsynligvis være en god kombination for mange studerende, siger Elsebeth Jensen, uddannelseschef.

Annonce

Dagligdag i Randers

Hun uddyber og forklarer, at studerende på læreruddannelsen i Randers får deres første undervisningsfag, flere af de pædagogiske moduler og alle deres praktikker i Randers eller omegn. Det er altså halvdelen af uddannelsen, som gennemføres i Randers. Ud over de tre praktikperioder.

- De studerende kommer også til at høre til på Campus Randers, så i deres dagligdag kan de arbejde på campus. Sammen med deres studiegrupper eller alene, siger Elsebeth Jensen, der lige nu glæder sig over, at næsten 20 interesserede trodsede sne og sibirisk kulde for at komme ind på Campus Randers i sidste uge for at høre mere om læreruddannelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce