Annonce
Randers

Uden kunder giver det ikke længere mening: Livsværk sat til salg for en slik

Marlene Lindskov Mikkelsen giver det håndlavede inventar en omgang med kluden, så restauranten er klar til enten kunderne, når restauranten på et tidspunkt genåbner, eller en kommende ny ejer. Foto: Annelene Petersen
Restaurant Freschy i Hospitalsgade har været lukket midlertidigt ned i lidt over to uger, og det er uvist, om stedet genåbner med de nuværende ejere. Nu er restauranten sat til salg.

Randers: Alt kunne lade sig gøre, da restaurant Freschy i februar 2019 bød de første kunder velkommen i lokaler, der var nyistandsat og gennemrenoveret for tæt på tre millioner kroner og med plads til op til 100 spisende gæster. Restaurantens grønne koncept blev belønnet med topkarakterer på diverse rating-sites og et overskud efter lønninger på 700.000 kroner allerede det første år. Ejerne havde øjensynligt formået at ramme et hul i markedet.

Men i marts 2020 blev ejerne Asker Højlund Pedersen og Marlene Lindskov Mikkelsens verden vendt fuldstændig på hovedet, da statsminister Mette Frederiksen tonede frem på fjernsyn over hele landet med et dystert budskab om komplet nedlukning.

Fra den ene dag til den anden var der nu slet ingen kunder, og små to år efter nedlukningen har forretningspartnerne besluttet sig for at sætte restauranten til salg.

Annonce
Før var der masser af leben hos Freschy, hvor der er plads til op mod 100 gæster, men det har corona-pandemien sat en stopper for. I disse dage er restauranten helt tom. Foto: Annelene Petersen

- Hvis du havde sagt til mig for tre år siden, at det her ville komme til at ske, ville jeg have grinet og sagt, at der var større chance for, at der kom en elefant travende ude i storcentret, siger Asker Højlund Pedersen og føjer til:

- Det er jo helt uvirkeligt, at vi må smide hele vores levebrød på grund af en virus.

Beslutning længe undervejs

Selv efter restriktionerne blev ophævet, endte kunderne med at holde sig væk, og det er den tendens, ejerne nu tager konsekvensen af. De begynder at vænne sig til tanken om at slippe tøjlerne til det, de kalder deres fælles barn. Beslutningen har summet gennem en lang periode, men det har på ingen måde været let at nå til den endelige erkendelse.

- Det er en beslutning, vi har måttet kæmpe os igennem. Det føles helt bogstaveligt som om, vi giver et barn væk. Det gør virkelig ondt, og det er både skræmmende og ubehageligt, og samtidig giver det ikke længere mening for os. For de kunder, der tidligere har været her, de sidder der ikke længere, forklarer Asker Højlund Pedersen, der sammen med Marlene Lindskov Mikkelsen håber, at en køber vil være med til at drive konceptet videre, selv om det ikke er en betingelse for en aftale om salg.

- Men det er lettere at sluge, hvis andre i en eller anden form driver vores livsværk videre, det er klart, lyder det.

Annonce

Prisen nede på et minimum

Salgsprisen er der bestemt ikke noget at indvende mod for en interesseret køber, står det hurtigt klart.

Når regnestykket er gjort op med renoveringsarbejde for tre millioner kroner, mistede indtægter under nedlukningen og indkøbt inventar, har det kostet op mod fem millioner kroner. Og det kunne have været endnu dyrere, hvis ikke ejerne selv havde ageret håndværkere undervejs rundt om i alle hjørner på de i alt 210 kvadratmeter.

Det er jo helt uvirkeligt, at vi må smide hele vores levebrød på grund af en virus.

Asker Højlund Pedersen

Håbet er, at en kommende køber vil falde for rammerne, de har skabt.

- Jeg vil næsten lægge hovedet på blokken og påstå, at du ikke kan finde en restaurant i Randers i samme stand, som Freshy er i, siger Asker Højlund Pedersen.

Forretningspartnerne Marlene Lindskov Mikkelsen og Asker Højlund Pedersen håber, at deres koncept for spisestedet i en eller anden udstrækning kan blive videreført af en eventuel køber. Foto: Annelene Petersen

Prisen er naturligvis til forhandling, men Marlene Lindskov Mikkelsen og Asker Højlund Pedersen afslører, at de er villige til at gå meget langt ned i pris for den rigtige køber.

- Ned til en halv million, røber de.

Målet er en hurtig overtagelse, selvom ejerne medgiver, at det for en køber er et usikkert marked at skulle ind på.

- Vi ved godt, at der ikke er nogen, der kan vide, hvor lang tid der går, men vi tror da trods alt, det kommer tilbage på et tidspunkt, i hvert fald noget af det, lyder det.

- Og vi kan i hvert fald dokumentere over for en potentiel køber, at vi, dengang landet blev lukket ned, havde en rigtig fin forretning.

Freschy har siden 20. december holdt midlertidigt lukket, men restauranten åbner så snart, regeringen melder ud, at det igen er sikkert, hvad end det er med den nuværende ejer eller en ny ved roret.

Beslutningen om at sætte restauranten til salg har været længe undervejs, fortæller ejerne, der selv åbnede stedet tilbage i 2019. Foto: Annelene Petersen
Sådan har kunderne været vant til maden på Freschy. Masser af grønt og friske råvarer. Pressefoto
Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce