Annonce
Favrskov

Udendørs møde om voldssag i Vissing

På baggrund af en aktuel voldssag inviterer opholdsstedet Kanonen i Vissing naboerne i landsbyen til informationsmøde, og det bliver holdt udendørs. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Det socialpædagogiske opholdssted Kanonen inviterer naboerne til møde i haven for at få plads til flest mulige. Mødet er arrangeret, fordi en af naboerne blev overfaldet af en dreng fra opholdsstedet for en uge siden.
Annonce

Favrskov: Det bliver et udendørs arrangement, når det socialpædagogiske opholdssted Kanonen inviterer sine naboer i landsbyen Vissing til møde torsdag eftermiddag. Det oplyser Kanonens leder Trine Hounsgaard:

- Indendørs må vi højst være 10, og vi er selv tre-fire fra Kanonen, og så ville der ikke være plads til mange naboer, forklarer hun. Det er de særlige corona-regler, som sætter begrænsninger på deltagertallet ved møder.

Må I godt være flere udendørs?

- Ja, bare vi holder mindst en meters afstand, forklarer hun.

Mødet gennemføres derfor udendørs, med mindre det regner. I så fald vil mødet blive flyttet indenfor, og naboerne vil blive lukket ind i små hold.

Unge med problemer

Kanonen har seks afdelinger, som modtager børn og unge med:

- Forskellige opvækstrelaterede og/eller medfødte vanskeligheder omkring den følelsesmæssige, sociale og kognitive udvikling.

- Diagnoser, og som ud over en eller flere diagnoser, har en kompliceret ungdomsadfærd.

- Et socialpædagogisk og psykiatrisk behandlingsbehov.

- Diverse personlighedsforstyrrelser som borderline, selvskadende adfærd samt anti og dyssociale -personlighedsforstyrrelser.

- Tilknytningsforstyrrelser, herunder generelle og til tider massive kontaktforstyrrelser, emotionel frustration, indlæringsvanskeligheder, stærk impulsstyring og ringe evne til erfaringsdannelse.

- Neurologiske forstyrrelser, herunder gennemgribende udviklingsforstyrrelser, ADHD, ADD, OCD, og forskellige diagnoser inden for autismespektret, samt børn og unge med lav intelligenskvotient.

- Massivt omsorgssvigt, som kan betyde omfattende følelsesmæssige skader. Vanskeligheder i afkodning af sociale samspil og relationer samt forstyrrelser, der påvirker i empatien.

- Udpræget brug af vold og trusler som udtryksform og reaktionsmønster. Herunder også børn og unge som er voldelige og vurderes decideret personfarlige.

- Ungdomssanktioner herunder fase 1 og 2, alternative afsoninger samt behandlingsdomme.

- Begyndende og/eller mindre stofmisbrug.

- En grænseløs seksuel adfærd.

Annonce

Kan ikke låse

Baggrunden for mødet er det overfald, som fandt sted i Vissing ved midnatstid mandag i sidste uge. En dreng på 16 år fra opholdsstedet overfaldt en 73-årig mand i landsbyen med en kniv for at få nøglerne til hans bil. Drengen er varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for den grove vold. Manden fik et knivstik i overarmen, men blev ikke alvorligt såret.

Kanonen har på baggrund af overfaldet inviteret landsbyen naboer til mødet for at svare på alle de spørgsmål, som naboerne måtte have. Det fortæller lederen Trine Hounsgaard:

- Vi vil svare på alle de spørgsmål, de har, og vi vil fortælle, hvem vi er. Vi har haft åbent hus, men der er kommet nye til i landsbyen.

Kanonen er et socialpædagogisk opholdssted med seks afdelinger. I Vissing er der plads til fem beboere.

- Nogle naboer har spurgt os, om vi ikke bare kan låse dørene for de unge, men det må vi ikke. Vi er et åbent tilbud, forklarer Trine Hounsgaard, der vil bruge mødet til at give naboerne så mange oplysninger som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce