Annonce
Østjylland

Udendørs maleri i Rønde tager form under Erik Peitersens pensel

Erik Peitersen vil med Outdoor bringe maleriet ud i landskabet og dermed ud i det offentlige rum. PR-foto
Abstrakt kunst kan virke utilgængelig og elitær. Erik Peitersen maler i fuld offentlighed for at afmystificere det - og skaber samtidig liv på et forblæst torv, synlighed omkring Kulturhotellet og fokus på Rønde som porten til Nationalparken.

Rønde: Erik Peitersen vil fra tordag 30. januar til lørdag 1. februar igen stå på Markedspladsen ved KulturHotellet og male på maleriet Outdoor #8. Maleriet måler tre gange tre meter, og Erik Peitersen maler på det i tre dage, tre gange årligt i tre år.

Hver gang maler han et nyt motiv med udgangspunkt i det sidste, så der bliver tale om flere lag af malerier. Tematisk vil malerierne tage udgangspunkt i lokal kultur, natur og historie og knytte sig til tanken om Rønde som porten til nationalparken. Den kommende tredagsseance er den anden i en række af i alt ni og projektet udvikler sig frem til 2022.

Erik Peitersen vil gerne bringe maleriet ud i det offentlige rum og lade publikum følge med i, hvordan billedet bliver til, så det abstrakte, ekspressive maleri bliver afmystificeret.

Projektet går samtidig for Erik Peitersen ud på - gennem en årrække - at male i alt 27 store malerier i hele verden: ni i Danmark, ni i Europa og ni i resten af verden, hvor han også arbejder tre gang tre dage.

Annonce

Maleriet skal være en port

I hele perioden er Erik Peitersen tilknyttet Kulturskolen Syddjurs' billedkunstlinje som huskunstner for folke- og kulturskoleelever.

Projektet er derfor samtidigt et forskønnelses- og samarbejdsprojekt, der skal skabe liv på et forblæst torv, synlighed omkring Kulturhotellet og sætte fokus på Rønde som porten til Nationalparken og Syddjurs som kulturkommune.

Projektet i Rønde er søsat af KulturHotellet i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge, Rønde Handelstandsforening, Billedkunstrådet i Syddjurs, Distriksrådet Rønde og PUK-udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce