Annonce
Randers

Udflugterne sikret i mange år

Medarbejder på Bakkegården, Lisbeth Groot, klipper det røde bånd sammen med beboer Kristian Poulsen. Foto: Morten Lund
Områdecentrene Bakkegården, Rosenvænget og Dronningborg klippede det røde bånd til de ældres splinternye bus mandag formiddag.
Annonce

RANDERS: Lisbeth Groot indviede med et klip den nye bus, som ældrecentrene Bakkegården, Rosenvænget og Dronningborg netop har købt.

- Bussen er splinterny, og pengene er samlet ind af beboere og medarbejdere på centrene i løbet af de seneste ni år, fortæller aktivitetsmedarbejder Pernille Pedersen fra Bakkegården, hvor det røde bånd ind til bussen behørigt blev klippet mandag formiddag.

Og det er bestemt ikke hverdagskost, at beboerne på de tre områdecentre nu skal ud og køre i et helt nyt køretøj.

- Vi har indenfor de seneste 25-30 år haft tre busser: Expressen, Bussen - og så vores nye bus, som endnu ikke har fået sit eget navn. De to gamle busser blev begge købt brugt, fortæller hun.

Og det er ikke af storhed, at Bussen nu bliver kørt i garage for sidste gang.

- Den har gjort sit arbejde, men nu var den utæt, den lugtede dårligt, og varmeapparatet var i stykker, så vi havde altid duggede ruder.

Vores busser slider i det hele året. Den er vel ude på tur fire gange om ugen - plus weekendture - året rundt, så vi ender vel med at have bussen på gaden tæt på 250 gange om året.

Pernille Pedersen, aktivitetsmedarbejder, områdecenter Bakkegården

Annonce

Løbende opsparing

Ideen med en områdecenterbus dukkede op i forbindelse med en Bakkegården-sommerferie i en chartret turistbus og en snak om, hvor dejligt det ville være, hvis man havde sin egen bus og lettere kunne arrangere sin egne udflugter. Det blev startskuddet til en opsparing, som blandt andet blev drevet af et lidt for blomstrende sprogbrug blandt beboere og personale.

En bande-bødekasse blev etableret og har siden bidraget til institutionernes indkøb af busser. Amerikanske lotterier, tombolaer, loppemarkeder og ekstra donationer til benzinpenge er sammen med almindelige indsamlinger baggrunden for, at centrene har kunnet købe deres busser.

Områdecentrenes nye bus er en Ford, som har ekstraudstyret i orden til kørslen med ældre mennesker: En trappe hjælper med en lettere indstigning, og sæderne kan drejes, så også personer, der har svært ved at kante sig sidelæns ind på bussæderne, kan komme med bussen, fortæller Pernille Pedersen.

Bussen er en ni-personers bus, og kan køres med et helt almindeligt kørekort.

Annonce

Fast arbejde til bussen

- Og vores busser slider i det hele året. Den er vel ude på tur fire gange om ugen - plus weekendture - året rundt, så vi ender vel med at have bussen på gaden tæt på 250 gange om året.

Siden indsamlingen af buspenge startede for mange år siden, har indsamlingsbøsserne stået fremme på Bakkegården.

- Vi er helt afhængige af mange-bække-små, så det tager mange år at skaffe penge til en bus - vores nye bus har kostet os 300.000 kroner plus den gamle i bytte. Og vores indsamling stopper ikke. Vi skal også have penge på kontoen, når vores nye bus engang om mange år skal sendes på pension.

Centrenes nye bus kommer i øvrigt på arbejde allerede fra første fløjt. Lige nu er det aftenture, hvor deltagerne kan opleve julelysene i byen, der er på programmet.

- Og bussen er allerede booket hele den kommende uge og den næste weekend, fortæller Pernille Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce