Annonce
Debat

Udflytning af statslige arbejdspladser: Styrelser til både Aarhus og Randers

Tirsdag kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Karsten Lauritzen præsentere regeringens plan for fremtidens skattevæsen. En plan, der har til formål at rette op på de seneste års utilfredsstillende tilstande i Skat. Fremover vil Skat bestå af syv styrelser, og det glæder mig især, at den nye struktur medfører 110 nye arbejdspladser i Aarhus og 150 nye arbejdspladser i Randers. Begge dele er en del af regeringens planlagte udflytning af statslige arbejdspladser - og med til at opfylde målet om at sikre et Danmark i balance.

Over en længere periode, og under skiftende regeringer, har Skat som bekendt været udfordret og præget af fejl. Det er langt fra tilfredsstillende. For når borgere troligt betaler deres skat og dermed bidrager til samfundet, er det helt afgørende, at de også kan have tillid til, at myndighederne forvalter den indbetalte skat på en ansvarsfuld måde. For at sikre det, skaber regeringen med Karsten Lauritzen i spidsen nu et nyt og forbedret skattevæsen. Og det er første skridt på vejen til at genskabe borgernes tillid til Skat.

Skats syv styrelser får hvert deres ansvarsområde: Gældsstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Skattestyrelsen, Motorstyrelsen, Toldstyrelsen, Udviklings- og forenklingsstyrelsen samt Administrations- og servicestyrelsen. Med denne nye struktur ønsker vi at styrke hele skatteområdet, sikre en højere specialisering i de enkelte styrelser og opnå en klar ansvarsfordeling. Som en konsekvens af den nye struktur vil Aarhus fremadrettet huse Toldstyrelsen, mens Randers vil huse en understyrelse til Skattestyrelsen.

Jeg er stolt af, at vi med denne nye plan for skattevæsenet ikke alene tager ansvar for at sikre, at der kommer styr på Skat, men også at vi samtidig viderefører vores ambitiøse plan om at sikre et Danmark i balance. Endnu en gang beviser vi, at vi er en regering, der arbejder for hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce