Annonce
Debat

Udflytning af statslige arbejdspladser: Styrelser til både Aarhus og Randers

Tirsdag kunne statsminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Karsten Lauritzen præsentere regeringens plan for fremtidens skattevæsen. En plan, der har til formål at rette op på de seneste års utilfredsstillende tilstande i Skat. Fremover vil Skat bestå af syv styrelser, og det glæder mig især, at den nye struktur medfører 110 nye arbejdspladser i Aarhus og 150 nye arbejdspladser i Randers. Begge dele er en del af regeringens planlagte udflytning af statslige arbejdspladser - og med til at opfylde målet om at sikre et Danmark i balance.

Over en længere periode, og under skiftende regeringer, har Skat som bekendt været udfordret og præget af fejl. Det er langt fra tilfredsstillende. For når borgere troligt betaler deres skat og dermed bidrager til samfundet, er det helt afgørende, at de også kan have tillid til, at myndighederne forvalter den indbetalte skat på en ansvarsfuld måde. For at sikre det, skaber regeringen med Karsten Lauritzen i spidsen nu et nyt og forbedret skattevæsen. Og det er første skridt på vejen til at genskabe borgernes tillid til Skat.

Skats syv styrelser får hvert deres ansvarsområde: Gældsstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Skattestyrelsen, Motorstyrelsen, Toldstyrelsen, Udviklings- og forenklingsstyrelsen samt Administrations- og servicestyrelsen. Med denne nye struktur ønsker vi at styrke hele skatteområdet, sikre en højere specialisering i de enkelte styrelser og opnå en klar ansvarsfordeling. Som en konsekvens af den nye struktur vil Aarhus fremadrettet huse Toldstyrelsen, mens Randers vil huse en understyrelse til Skattestyrelsen.

Jeg er stolt af, at vi med denne nye plan for skattevæsenet ikke alene tager ansvar for at sikre, at der kommer styr på Skat, men også at vi samtidig viderefører vores ambitiøse plan om at sikre et Danmark i balance. Endnu en gang beviser vi, at vi er en regering, der arbejder for hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Muslinger i Mariager Fjord

Læserbrev: Det er noget beskæmmende at læse om politikernes planer om "miljømuslinger" i Mariager Fjord. Beskæmmende, da man åbenbart ikke kan huske, hvordan det gik sidste gang, man forsøgte sig - efter fjorddøden i 1997. Resultatet blev konkurs og hundredvis af løsrevne plastbøjer, som drev rundt med vind og strøm. Det er også beskæmmende, at man fra politisk side ikke følger med i ny viden om muslinger og miljø. At muslingefarme lokalt forurener voldsomt under og omkring farmene. De koncentrerer ganske enkelt forureningen fra et stort område og efterlader så resterne på bunden under farmene. Eller at iltsvind i bunden under og omkring farmene kan frigøre ellers bundet fosfor - til mulig skade for vandmiljøet. Og der ligger oceaner af fosfor på bunden af Mariager Fjord. Man ser også stort på, at muslingerne kan være værter for blandt andet farlige havkolera-bakterier. At muslinger på mange måder er en farlig måde at påvirke miljøet på. Det ved vi fra adskillige svenske undersøgelser foretaget af uvildige forskere, som ikke har økonomiske interesser i muslingeproduktion. Danske forskere har til gengæld kraftig fokus på at få del i de millioner af tilskudskroner, som Innovationsfonden har kastet ind på banen til netop muslingeproduktion - kamufleret som "miljømuslinger". Og da kniber det tydeligvis med at se klart - i at prioritere vandmiljøet frem for egen økonomisk gevinst. Endelig kan det være interessant at kigge på de tal, som danske muslingeforskere har publiceret fra Linemuslingeanlæg 112 i Skive Fjord. Referencen inden for dansk muslingeopdræt. Her har man angivet totalt urealistiske høsttal, som er publiceret utallige steder. Uden at blive mere rigtige af det. Nu er der så langt om længe kommet syn for sagen - via aktindsigter omkring de reelle registrerede høsttal, der udgør mindre end fem procent af det, som Dansk SkaldyrCenter selv påstår. Det er der ikke megen vandrensning i - kun oceaner af organisk forurening. Lokale politikere bør virkelig håndtere "miljømuslinger" som det, de i virkeligheden er - varm luft for tilskudskroner til skade for vandmiljøet i Mariager Fjord.

Annonce