Annonce
Randers

Udfordret erhvervsliv fik hjælp på webinar: Kommunen skabte overblik over virksomhedernes muligheder

Borgmester Torben Hansen (S) havde inviteret erhvervslivet i Randers og omegn til webinar for at hjælpe med at skabe overblik over mulighederne for hjælp. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Randers Kommune har fået mange henvendelser fra et presset erhvervsliv, og derfor havde borgmester Torben Hansen inviteret til webinar for at skabe overblik over erhvervslivets situation og muligheder.
Annonce

Randers: Randers Kommune inviterede torsdag eftermiddag erhvervslivet i Randers og omegn til et gratis webinar, som omhandlede situationen for erhvervslivet.

På webinaret talte borgmester Torben Hansen (S), kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, erhvervskonsulent Jesper Lieberknecht fra Erhverv Randers og områdedirektør Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland.

Anledningen til at holde webinaret var, at kommunen har oplevet rigtig mange henvendelser fra erhvervslivet, der har svært ved at navigere i diverse hjælpepakker og muligheder.

- Vi har aldrig prøvet at holde sådan et webinar før, men der er mange, der har efterspurgt et overblik. Kommunen har lavet sin egen hjælpepakke, men derudover er der også de nationale hjælpepakker, så der er meget at holde styr på for erhvervslivet, siger Torben Hansen, der sammen med kommunaldirektøren gav tilhørerne et overblik over, hvad der er gang i fra kommunens side.

Erhverv Randers fortalte om de nationale hjælpepakker og relevante steder at søge råd og vejledning, og Jens Brix fortalte om den finansielle situation og virksomhedernes muligheder for hjælp, eksempelvis i form af afdragsfrihed, forhøjede kassekreditter og udvidelse af lånerammerne.

Annonce

Høj deltagelse - få spørgsmål

I webinaret deltog omkring 120 personer, og det var også den størrelsesorden, som Torben Hansen havde forestillet sig.

- Det harmonerer meget godt med, hvad vi havde regnet med, og det var jo også os, der havde valgt tidspunktet fra klokken 15-15.45, hvor alle ikke nødvendigvis kunne deltage, siger borgmesteren.

Efter webinaret var der mulighed for at stille spørgsmål, men på trods af de mange deltagere kom der kun en håndfuld. At der ikke var flere spørgsmål, undrede dog ikke Torben Hansen.

- Det er svært med sådan et onlineforum, men jeg er sikker på, at der også er mange, der vil henvende sig med spørgsmål de næste par dage, siger han og understreger, at en af de vigtigste ting var, at der kom relevante telefonnumre og kontaktoplysninger, så erhvervslivet ved, hvor det skal henvende sig.

Webinaret blev livestreamet, men vil efterfølgende blive lagt på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce