Annonce
Randers

Udfordring fra ny restaurant: Komponer din egen pizza

Asker Højlund Pedersen og Marlene Lindskov Mikkelsen jonglerer med pizzadejen i den nye Reastaurant Freschy, der åbner på fredag. "Men hvad folk gerne vil spise på deres pizza, kommer de selv til at stå for," fortæller de to restauratører. Foto: Mathias Fedslund Hansen

Restaurant Freschy, der om en uges tid slår dørene op i den gamle Nellemann-bygning, inviterer sin kunder til selv at sammensætte sine pizzaer eller sine tærter, inden de ryger i ovnen

Annonce

RANDERS: Freschy hedder den nye restaurant, der på næste fredag åbner bag de store vinduer ud mod Tørvebryggen i den gamle Nellemann-bygning. Og spisestedets ejere, Asker Højby Pedersen og Marlene Lindskov Mikkelsen, har et ganske nyt koncept at byde på, fortæller de.

- Når vores gæster træder ind i restauranten, får de enten en pizzabund med ost og tomat eller en tærteform beklædt med dej i hånden. Så kan de selv fylde på fra vores udvalg af toppings: Vi har en del specialiteter, som man ikke almindeligvis finder på en pizza som for eksempel svinemørbrad, oksecuvette og forskellige skinker - som vel at mærke ikke er skinkebov. Og naturligvis også de mere traditionelle pizzating.

Når retten er færdig, ryger tærten eller pizzaen i ovnen - og efter 4-8 minutter er middagen klar til at blive serveret ved et af restaurantens borde - eller afleveret som take away.

- 4,6 procent af den mad, danskerne spiser, er pizzaer. I Randers Kommune er der 52 pizzeriaer. Og kigger man til USA, tegner der sig et billede af, at folks sult efter pizzaer bliver stadig større, fortæller Asker Højlund Pedersen.

Fra Freshy er der direkte kig til Randers Regnskov, der er en af de nærmeste naboer. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Ikke helt almindelig

Og Freschy er ikke "bare" et almindeligt pizzeria, forsikrer de to ejere.

- For det første har man ikke tidligere set ideen med selvkomponerede pizzaer eller tærter - det kender man mest fra det kinesiske køkken - og det er faktisk vores helt egen idé. For det andet lægger vi særdeles stor vægt på kun at bruge de bedste og mest friske råvarer, som vi selv tilbereder eller snitter i køkkenet midt i restauranten. Og endelig er det nok også lidt usædvanligt at servere noget som pizzaer, hvor folk også kan vælge at sidde ved et rigtigt restaurantbord og spise. De fleste pizzeriaer er mest gearet til take away, siger Asker Højlund Pedersen.

Annonce

Varmt industrilook

Indretningen af det store lokale er tilstræbt at være et varmt industrilook, fortæller Marlene Lindskov Mikkelsen.

- Vi genbruger gerne gamle effekter. Således er skillevæggene bygningstraller i træ, bordpladerne er lavet af gamle vejtromler. Ligesom vi har fundet en gammel Randers-produceret dejælter, som dog bare står til pynt.

I loftet hænger en sværm af meget store og meget markante lamper, der passer fint ind i industrirummet. Og bag en glasvæg er der indrettet et særligt børnehjørne.

- Vi vil meget gerne appellere til børnefamilierne. Og det er da oplagt, når vi nu kigger direkte over på indgangen til Randers Regnskov.

I den ufærdige restaurant er maskinparken - den mere moderne - ved at vokse sig til. Softice-maskinen og frugtpresseren står bare og venter på kunderne. Og to specielle pizzadej-behandlingsmaskiner er klar til på et øjeblik at forme en klump dej fra køleskabet til en fin og tynd pizzabund.

Spisekortet kommer til at rumme pizzaer, pitabrød og tærter - og en salatbar. Og når Asker Højby Pedersen og Marlene Lindskov Mikkelsen åbner på fredag er det med et korps på ti deltidsmedarbejdere, som blandt andet vil servere de færdigbagte pizzaer og tærter ved bordene i restauranten.

Annonce

Drømmer om flere restauranter

- Og i en ikke alt for fjern fremtid håber jeg da, at vi får endnu mere travlt. Vi planlægger allerede her fra starten, at vores Freschy-restaurant skal få flere søskende. Indenfor ikke så mange år håber vi på at kunne åbne mindst en tilsvarende restaurant i enten Aarhus eller Aalborg. Men først skal vi bevise her i Randers, at vi har fundet et levedygtigt koncept, siger Asker Højlund Pedersen.

Freschy byder indenfor til sine 60 siddepladser i den store restaurant. Men kunderne er lige så velkomne til at tage deres mad med hjem som take away.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce