Annonce
Randers

Udfordringer med booking til vaccination: Hjælp dine pårørende

Ældre borgere over 65 år, der er sårbare og modtager hjælp af kommunen, er i øjeblikket i gang med at blive vaccineret. Men der kan være problemer med at få booket en tid, både digitalt og hvis borgeren har fået brev. Hospitalsdirektør Jonas Dahl opfordrer derfor familiemedlemmer til at hjælpe de ældre med at få bestilt en tid. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der kan være udfordringer med at booke for de sårbare ældre borgere på 65 år plus, der i øjeblikket er indkaldt til vaccination. Så hjælp dine pårørende, lyder opfordringen fra hospitalsdirektør Jonas Dahl.
Annonce

Randers: Der vaccineres i øjeblikket borgere i gruppen 65 år plus, der er i en sårbar situation, og som modtager hjælp fra kommunen. Indkaldelsen kan dog give udfordringer, så nu opfordrer hospitalsdirektør Jonas Dahl familiemedlemmer til at hjælpe de ældre.

- Det være sig både med at se efter i e-boks eller i posten, om der er kommet en indkaldelse til vaccination, og så at få booket en tid. Det kan være en udfordring for nogle ældre, siger Jonas Dahl. Han tilføjer, at man kan kontakte egen læge, hvis der er problemer med at bestille en tid.

Da avisen talte med ham torsdag formiddag, var der stadig tider at få i systemet torsdag.

Man skal altså have fået en indkaldelse først, man kommer ikke til, hvis man selv synes, at man er i en sårbar gruppe. Det er lægen, hospitalet eller kommunen, der har indberettet, at man hører til i den gruppe, der vaccineres for tiden.

- Og det er ud fra en prioriteret liste, der indkaldes, siger hospitalsdirektøren.

Annonce

Nye leverancer på vej

Jonas Dahl oplyser, at der blev vaccineret onsdag, og også bliver det torsdag og fredag i denne uge samt lørdag med, hvis der er vacciner nok.

- Og så får vi en ny leverance af vacciner mandag, så mandag og tirsdag fortsætter vi. Onsdag må vi så se, om der kommer flere vacciner, siger Jonas Dahl, som tilføjer, at det er i alt 1850 doser, der skal fordeles til primært de ældre, men der er også frontpersonale, pårørende til ældre, der behøver hjælp, beboere på sociale bosteder, med flere. Og det gælder altså borgere i Randers, Favrskov, Nord- og Syddjurs kommuner.

I alt skal 225.000 borgere fra Randers, Favrskov, Nord- og Syddjurs kommuner tilbydes en vaccine. Og med to stik bliver det et bruttotal på 450.000 stik. Det vil dog ikke være alle, der tager imod vaccinationerne.

- Det er en kæmpe logistisk sag, og vi gør, hvad vi kan, i øvrigt i et fantastisk samarbejde med kommunerne, siger Jonas Dahl, der fortæller, at der i Randers Kommune er borgere, som skal køres af kommunen til vaccinationscentret.

- Og her sørger kommunen for at komme med borgere fordelt over hele dagen, så der ikke opstår ventetid, men så det hele glider i et godt flow. Det er i det hele taget en ret håndholdt indsats, det her, siger Jonas Dahl.

Jonas Dahl har endnu ikke et bud på, hvornår det næste rul, ældre på 85 plus, skal begynde at blive vaccineret.

- Det er regeringen, der bestemmer det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce