Annonce
Randers

Udlandspraktik i Spanien gav ekstra blod på tanden

Foto af studerende fra Randers Social- og Sundhedsskole, netop hjemvendt fra udlandspraktik. Foto: Lars Rasborg

Karoline Greve på 20 år drømte engang om at blive sygeplejerske. Efter fem uger i praktik som pædagogisk assistentelev i Spanien har den drøm fået nyt liv. Mødet med en ny kultur, nye udfordringer og ikke mindst nye succesoplevelser gav Karoline

Annonce

Randers: - Selv om jeg altid har haft en barndomsdrøm om at blive sygeplejerske, brænder jeg også for at arbejde med børn. Derfor var den pædagogiske assistentuddannelse et perfekt springbræt for mig i forhold til at blive klogere på, hvilken vej jeg ville gå. Og da jeg hørte om muligheden for udlandspraktik, var jeg solgt," fortæller Karoline Greve med begejstring i stemmen.

I foråret brugte Karoline Greve fem uger af sin uddannelse på en skole i Spanien. En tid, som Karoline Greve ser tilbage på med stor begejstring og taknemmelighed. Det skulle nemlig vise sig, at hendes møde med spansk pædagogik og en hverdag på egne ben gav hende en helt særlig robusthed både fagligt og personligt.

Annonce

Fem uger i en fremmed verden

Da Karoline Greve skulle vælge praktiksted, drømte hun om at få nye perspektiver på det pædagogiske område. Det ønske blev indfriet i Spanien, hvor hun tilbragte fem uger i de yngste klasser på en skole.

- Skolens elever er helt ned til tre år, så det er meget anderledes end herhjemme i Danmark. Det var lidt som at træde ind i en fremmed verden både socialt og fagligt. Allerede fra dag ét blev vi modtaget med krammere og åbne arme. Det kunne vi godt lære lidt af herhjemme. De er ikke så berøringsangste over for hinanden, og jeg tror, at den omsorg er medvirkende til, at vi for eksempel slet ikke oplevede mobning blandt børnene, siger hun.

Annonce

Mod til at blive 'en af os'

Karoline Greves øjne slår smut, og smilet er ikke til at tage fejl af. Hun er en pige med charme og ben i næsen. Den charmerende pædagogiske assistent in spe afslører, at netop hendes udlandspraktik har udviklet hende så meget personligt, at hun i dag har involveret sig i ting, som hun muligvis ikke havde turdet før sit møde med de spanske børn.

- Jeg har meldt mig som frivillig i projektet 'En-af-os', hvor vi kæmper for at nedbryde fordomme omkring psykiske sygdomme. Det ved jeg ikke, om jeg havde gjort tidligere. Det giver mig virkelig meget livskvalitet at hjælpe andre, og på den måde kan man sige, at min udlandspraktik har haft langt større betydning, end jeg havde troet, inden jeg tog afsted, fortæller hun med et forsigtigt smil på læben.

I dag er Karoline Greve nu kun få skridt fra at realisere sin barndomsdrøm. Og faktisk har drømmen fået en ekstra dimension, siden hun som lille pige forestillede sig et liv i hvid kittel på sygehuset. Karoline Greve har nemlig tænkt sig at udnytte sin pædagogiske faglighed i sygeplejefaget, hvor målet er et job på en børneafdeling:

- Jeg er blevet vildt glad for at arbejde med børn. Og jeg føler virkelig, at jeg har en god faglighed med mig fra uddannelsen herhjemme og fra min tid i Spanien. Det vil være den ultimative drøm at kombinere den faglighed og begejstring for børn med sygeplejefaget, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Randers FC For abonnenter

Tyrkisk jackpot og vildt skadesmareridt: Colin Todd var som en far for Randers FC-rekordholder

Annonce