Annonce
Læserbrev

Udligningsudspil

Annonce

Læserbrev: Alle kommuner skal have råd til mere velfærd. Indtil nu har der været ubalance i det nuværende udligningssystem, som regeringen nu – hvis alt går vel – får lov til at tage hånd om. Og forhåbentlig går det sådan, at regeringens udspill kan landes som en bred aftale i Folketinget. Udspillet er, set fra mit ståsted, et godt udspil, som jeg håber fremover kan bidrage til en mere retfærdig fordeling af samfundets værdier.

Udspillet bidrager positivt til en lang række områder i Danmark, der har været hårdt spændt for med store velfærdsudgifter i kombination med et lavt beskatningsgrundlag. Hvis udspillet bliver gennemført, får en række kommuner med en udfordret økonomi en velfortjent saltvandsindsprøjtning. Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der ser ud til at komme en mere fair fordeling af de forskellige serviceniveauer. Det vil forhåbentlig medføre, at de kommunale forskelle på blandt andet skoleområdet, ældreområdet og børneområdet ikke i fremtiden er for store i vores land. Danmark er nemlig for lille et land til for store forskelle.

I Danmark må og skal det stadig være de bredeste skuldre, der bærer det tungeste læs. Det gælder også for kommunerne, og det er det, et nyt udligningssystem skal sikre og afspejle. Det handler om at sikre sammenhængskraften i Danmark. Det vil kræve, at de mest velstillede kommuner i Nordsjælland betaler mere til kommuner, der har de største udfordringer. Det betyder også, at ikke alle kan være lige tilfredse.

Ikke desto mindre er det mit helt store håb, at i særdeleshed Venstre sammen med et bredt flertal i Folketinget vil bakke op om regeringens udligningsudspil. For et Danmark i bedre balance. Og for at flere kommuner kan få råd til mere velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce