Annonce
Læserbrev

Udligningsudspil

Læserbrev: Alle kommuner skal have råd til mere velfærd. Indtil nu har der været ubalance i det nuværende udligningssystem, som regeringen nu – hvis alt går vel – får lov til at tage hånd om. Og forhåbentlig går det sådan, at regeringens udspill kan landes som en bred aftale i Folketinget. Udspillet er, set fra mit ståsted, et godt udspil, som jeg håber fremover kan bidrage til en mere retfærdig fordeling af samfundets værdier.

Udspillet bidrager positivt til en lang række områder i Danmark, der har været hårdt spændt for med store velfærdsudgifter i kombination med et lavt beskatningsgrundlag. Hvis udspillet bliver gennemført, får en række kommuner med en udfordret økonomi en velfortjent saltvandsindsprøjtning. Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der ser ud til at komme en mere fair fordeling af de forskellige serviceniveauer. Det vil forhåbentlig medføre, at de kommunale forskelle på blandt andet skoleområdet, ældreområdet og børneområdet ikke i fremtiden er for store i vores land. Danmark er nemlig for lille et land til for store forskelle.

I Danmark må og skal det stadig være de bredeste skuldre, der bærer det tungeste læs. Det gælder også for kommunerne, og det er det, et nyt udligningssystem skal sikre og afspejle. Det handler om at sikre sammenhængskraften i Danmark. Det vil kræve, at de mest velstillede kommuner i Nordsjælland betaler mere til kommuner, der har de største udfordringer. Det betyder også, at ikke alle kan være lige tilfredse.

Ikke desto mindre er det mit helt store håb, at i særdeleshed Venstre sammen med et bredt flertal i Folketinget vil bakke op om regeringens udligningsudspil. For et Danmark i bedre balance. Og for at flere kommuner kan få råd til mere velfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce