Annonce
Randers

Udrykning til forurening: 200-300 liter diesel løbet ud på motorvejen

Der blev travlhed mandag eftermiddag hos beredskabet, da en lastbil på motorvejen fik hul i tanken, og 200-300 liter diesel løb ud. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Randers: Mandag klokken 14.04 skete der et uheld med forurening til følge på motorvejen ved Randers sydøst. Det betød udrykning med sprøjten og miljøvognen fra Randers.

- Det var en lastbil, der ramte et eller andet på motorvejen, da den kørte i det sydgående spor. Det, der blev ramt, sprang op og ødelagde tanken, og så løb der efter chaufførens bedste formodning omkring 200-300 liter diesel ud, siger beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen, Beredskab og Sikkerhed Randers.

Beredskabet smed kattegrus på, men beredskabsinspektøren frygter, at en del af dieselen løb fra nødsporet og ned i regnvandssystemet og dermed måske ud i et regnvandsbassin tæt på uheldsstedet. Til alt held er det et lukket system, så dieselen kommer ikke ud i bække og åer i området.

- Det sker kun, hvis der kommer rigtig meget vand, siger Niels Henrik Nielsen, der fik sendt sagen videre til rette instans:

- Jeg har lige haft fat i Vejdirektoratet for at lade dem overtage sagen. De må jo finde ud af, om forureningen er nået regnvandsbassinet, og om de selv vil suge det op eller hyre os til det, siger Niels Henrik Nielksen.

Han tilføjer, at dieselen er lettere end vand og derfor flyder ovenpå, og derfor er det ikke så besværligt at suge det op.

Beredskabsinspektøren fortæller, at der også blev rekvireret slamsugere for at spule kloakken:

- Der kan nemlig være diesel, der har lagt sig der, siger Niels Henrik Nielsen.

Lastbilen blev holdende i nødsporet, men der var rekvireret hjælp.

- De skifter bare tanken, det er ret lige til at sætte en anden på, og så kan den bare køre derfra, lastbilen fejler jo ikke noget, forklarer beredskabsinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

12 etager i Sporbyen og syv etager på havnen: Randers rykker opad - og politikerne skal tage stilling

Randers For abonnenter

Bækkestien er fredet - men rundkørslen skal være et lyskryds

Annonce