Annonce
Randers

Udsatte børn skal også kunne drible

Fodboldskolerne for udsatte har i år 10-års jubilæum. Her er det udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der i juli i år var på besøg på grønsværen. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
”Efter et forår med corona-nedlukning er det vigtigere end nogensinde at give især børn, der vokser op under trange kår, en skøn oplevelse med bevægelse, siger Jesper Jakobsen, der er Randers Kommunes projektleder for Bevæg dig for livet.
Annonce

RANDERS: 46 børn snører fodboldstøvlerne og bliver en del af fodboldens unikke fællesskab, når årets DBU Get2 Fodboldskole finder sted i fodboldklubben Randers KFUM i hele denne uge.

DBU Get2 Fodboldskole er noget udover det sædvanlige. Udsatte børn kan drible, jonglere og score sig vej til nye venskaber og uforglemmelige minder. Og aldrig har det været vigtigere end i år, hvor fodboldskolernes fællesskab kan give børn fra udsatte boligområder de oplevelser, som de har savnet under corona-krisen.

Når klubben Randers KFUM afholder årets DBU Get2 Fodboldskole vil mere end 40 børn i alderen syv til 14 år møde op på grønsværen hver morgen.

Annonce

500.000 børn over hele landet

I snart tre årtier har DBU afviklet fodboldskoler for flere end 500.000 børn over hele landet. Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for tiende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

Get2 Fodboldskoler

Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, der støttes af Udlændige- og Integrationsministeriet og TrygFonden.

DBU Get2 Fodboldskole ligner DBU Fodboldskole, men adskiller sig ved at være målrettet børn i alderen syv til 14 år i udsatte boligområder

Skolen i Randers KFUM er i år blandt et rekordantal på 21 skoler og hele 1.375 deltagere, hvilket blandt andet er gjort muligt takket være en pris fra UEFA Foundation for Children Award og en tilhørende pengepræmie på 45.500 euro.

Deltagerne betaler kun et symbolsk beløb for at deltage. Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere, der gør et stort arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Uheld skabte kø flere steder på E45

Randers

Specialpatrulje hentede hash og skunk

Randers FC For abonnenter

Randers FC-serie: Som rekordholder og med bind om armen sagde han farvel

Østjylland

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce