Annonce
Østjylland

Udsatte borgere får glæde af overskudsmad fra Danmarks største firmafest

Festen er forbi. Nu får udsatte borgere glæde af overskudsmaden fra Danmarks største firmafest. Foto: Jens Thaysen

AARHUS: Der manglede ikke noget, da 20.000 medarbejdere fra Salling Group i pinsen samlet til fest i Aarhus, og det var ikke kun med musik, mad, øl, fest og stærkt kollegaskab på programmet. Bæredygtighed var med også på dagsordenen, da de mange medarbejdere fra blandt andet Føtex, Netto og Bilka hyggede sig.

Det betyder blandt andet, at den overskydende mad fra festen nu kommer udsatte borgere til gavn. Det sker som en del af det faste partnerskab mellem Salling Group og madspildsorganisationen FødevareBanken. Organisationen overtager den overskydende mad og videreformidler til sociale organisationer, så blandt andet salater og sandwiches i de kommende dage vil mætte udsatte borgere.

Det fortæller Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

– Vi vil madspild til livs, og vi har gode erfaringer fra vores butikker, hvor vi i Bilka og Føtex har halveret madspildet siden 2014. De erfaringer har vi overført til festen med rigtig stor succes. Samtidig glæder vi os over, at den overskudsmad, som ikke helt kan undgås ved en fest i den her skala, nu kommer svagt stillede borgere til gode, forklarer Annette Juhler Kjær, Group Vice President for Public Affairs & CSR i Salling Group.

Annonce

Hjælp til lokale foreninger

Direktør hos FødevareBanken Karen-Inger Thorsen glæder sig over samarbejdet med i forbindelse med festen:

– Vi har et stærkt partnerskab med Salling Group og er glade for, at vi også i forbindelse med festen har fået mulighed for at indsamle den overskydende mad. Den har vores frivillige nu travlt med at videreformidle til en række lokale organisationer, som hjælper familier, der kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen, fortæller hun.

En række lokale foreninger får også gavn af festen. På festpladsen stod nemlig 380 frivillige foreningsfolk parat til at servicere deltagerne og samtidig tjene penge til klubkasserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Se højdepunkterne her: Randers og OB holder snor i top-6 efter uafgjort

Randers FC

Chancefattig forestilling i Randers: Sådan gik det minut for minut

Annonce