Annonce
Randers

Udsigt til tæt opløb om posten som formand i SF

En ny rundspørge i SFs hovedbestyrelse og blandt lokalformændene viser, at de to formandskandidater ligger meget tæt. Flest peger dog på Astrid Krag.

Meget tyder på et dødt løb mellem de to kandidater til formandsposten i SF, miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag.Mens hidtidige målinger har vist, at vælgerne generelt foretrækker Ida Auken, viser en ny rundspørge, som Berlingske har foretaget blandt SFs hovedbestyrelse og lokalformænd, at de er mere splittede. I alt er 122 blevet spurgt, og 66 har ønsket at svare. Rundspørgen viser, at flest dog mener, at Astrid Krag er bedst egnet. De er blevet spurgt: »Hvem er efter din mening bedst egnet til at overtage formandsposten efter Villy Søvndal?«

Af dem, der har svaret, peger de fleste på Astrid Krag. Forskellen mellem de to kandidater er dog kun på få personer. Dermed kan billedet hurtigt vende.

- Det kan blive svært for Astrid Krag at vinde et kampvalg om formandsposten i SF. Nu, hvor Villy Søvndal er fortid, må både Astrid Krag og Thor Møger se i øjnene, at deres magt hurtigt kan blive reduceret, lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter at flere fremtrædende SFere det seneste døgn har argumenteret for, at den nye leder bør vælges i et åbent kampvalg.

Annonce

De ønsker ifølge Thomas Larsen ikke, at partitoppen gennemtvinger en studehandel om formandsposten på Christiansborg.

Fra flere politikere i SFs ledelse lyder der ikke krav til den nye formand om flere mærkesager.

- Vi har fået meget igennem med Villy Søvndal som formand, siger Tonni Hansen, der er med i SFs landsledelse. Han fortsætter:

- Jeg mener ikke, at det har afgørende betydning for vores mærkesager, om formanden er Villy Søvndal eller en anden formand.

Også Emilie Turunen, der ligeledes er med i SFs landsledelse, afviser, at SF med en ny formand vil få bedre mulighed for at få flere af sine mærkesager igennem.

- For eksempel er hele sundhedsafsnittet taget direkte fra SFs politik, så jeg synes, vi har grund til at være tilfredse med det, vi hidtil har fået igennem. Der er et godt fundament for en ny formand til at fortsætte i de spor, der allerede er lagt - blandt andet med en grønnere profil, siger hun.

- En anden fra SFs top, Poul Overlund-Sørensen, mener ikke, at man kan kæde mærkesagerne sammen med formandsvalget og er enig i, at meget er kommet igennem.

- Men jeg har en forventning om, at en ny formand kan komme med en anden tilgang til mærkesagerne, og derfor også en anden tilgang til for eksempel dagpengeområdet, siger han.

Trine Mach fra landsledelsen afviser, at Villy Søvndal har været en barriere for nogen af SFs mærkesager. - Jeg synes ikke, vores mærkesager har nogen sammenhæng med et formandsskifte, siger hun til Berlingske.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce