Annonce
Østjylland

Udvalg så ny omfartsvej

Fra højre ses udvalgsformand Jens Meilvang, Niels Ole Birk, næstformand Niels Basballe og Mads Nikolajsen. Udvalgets femte medlem Tom Bytoft var ikke med på turen, da han er sygemeldt.

Norddjurs: Om mindre end et år står omfartsvejen nord om Grenaa færdig, men allerede i sidste uge uge blev den første tur kørt på den nye vejstrækning. I forbindelse med mødet i Miljø- og teknikudvalget 22. november kørte udvalget på guidet bustur på den kommende vej.Miljø- og teknikudvalget var ude på den sekls kilometer lange vejstrækning, mens bygherrerådgiver fra COWI og landinspektør fra Norddjurs Kommune fortalte, om arbejdet med omfartsvejen. Vejen er den største enkelt-anlægsopgave i kommunens historie.

Det store projekt har været undervejs siden 2009, hvor projektet blev en del af regeringens aftale om en ny, grøn transportpolitik. Her godt otte år senere er entreprenørmaskinerne godt i gang, og udvalgsmedlemmerne blev mødt af asfaltmaskiner, der er ved at udlægge asfalt på store dele af strækningen.

Den nye omfartsvej begynder ved rute A16, går nord om Dolmer og Åstrup og ender ved en ny rundkørsel, hvorfra der er direkte adgang til Grenaa Havn. Kattegatvej forlænges frem til den nye rundkørsel, også Stensmarksvej forlænges, så også den tilsluttes den nye rundkørsel.

Det betyder, at den tunge trafik fra det midt- og nordjyske ledes udenom Grenaa by, og kommer til at foregå i et jævnt tempo med 80 kilometer i timen direkte til Grenaa Havn. Denne trafik har hidtil skulle køre af Mellemstrupvej og Bredstrupvej mellem personvognstrafikken til de tilgrænsende boligområder. Med den nye omfartsvej får Mellemstrupvej mere karakter af en fordelingsvej til boligområderne.

Den nye omfartsvej anlægges, så den er indrettet til modulvogntog, der kan køre helt ned til Grenaa Havn. Desuden tilrettes krydset Kattegatvej/Bredstrupvej også til modulvogntog, der således kan køre fra den nye omfartsvej til industriområdet ved Bredstrupvej. Grenaa Havn vil samtidig flytte havnens hovedindgang til adgangsvejen ved den nye rundkørsel, så der bliver direkte adgang fra omfartsvejen til Grenaa Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce