Annonce
Randers

Udvalgsformand: Hal 4-økonomi kan blive en del af budgetforhandlingerne

De økonomiske problemer i forbindelse med opførelsen af Hal 4 er en udfordring for politikerne i byrådet. Foto: Annelene Petersen
Politikerne går nu i tænkeboks for at finde ud af, hvad de skal stille op med Hal 4, der kæmper med alvorlige økonomiske problemer. Onsdag aften mødtes en del af byrådet med ledelsen af Arena Randers for at få en orientering om udfordringerne.

Randers: 10-12 byrådspolitikere ud over medlemmerne af sundheds-, idræts- og kulturudvalget var mødt op, da økonomien i Hal 4 var på dagsordenen. Politikerne mødtes med direktøren for Arena Randers, Gitte Nørgaard, og bestyrelsesformand Torben Boldsen for at få mulighed for at stille spørgsmål omkring de økonomiske problemer, som det igangværende byggeri af Hal 4 har medført.

Problemer, der betyder at Randers Idrætshaller, som Arena Randers er en del af, har søgt Randers Kommune om en ekstra bevilling på 5,2 millioner til dækning af uforudsete udgifter. Penge, som forvaltningen foreslår blandt andet findes ved besparelser på renoveringer af omklædningsrum samt breddeidrætsmidler. Dertil kommer en ansøgning om et rente- og afdragsfrit lån på ti millioner kroner, som skal bruges som sikkerhed i en voldgiftssag, som entreprenøren har anlagt mod Arena Randers.

- Vi har sendt sagen videre til økonomiudvalget uden en indstilling. Sagen har jo noget med hele kommunens økonomi at gøre, og hører derfor hjemme i udvalget. Vi har også brug for at diskutere sagen i grupperne, siger Louise Høeg, der er formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget. Sagen skal nu behandles i økonomiudvalget og derefter i byrådet.

Hun oplever ikke den store lyst i udvalget til at bruge penge fra breddeidræts-midlerne til at løse de økonomiske problemer i forbindelse med halbyggeriet. Og da udvalget skal finde finansiering af uforudsete udgifter indenfor eget budget, kan der ske det, at en løsning må vente længere end til 7. oktober, hvor der er byrådsmøde.

- Det er ikke utænkeligt, at det bliver en del af budgetforhandlingerne, mener Louise Høeg.

Hun erkender, at det er svært at sige nej til ansøgningen fra Arena Randers. Konsekvensen kan nemlig blive at Randers Idrætshaller går konkurs, og det kan få alvorlige følger.

- Det er en træls sag, understreger hun.

Annonce

Flertal for at bygge

Radikale Mogens Nyholm har sendt en stribe spørgsmål, som han vil have svar på inden byrådet skal tage stilling til, om der skal gives ekstra tilskud og lånegaranti til opførelsen af Hal 4. Han ønsker blandt andet at vide, hvordan belægningsprocenten er for de nuværende haller i Arena Randers samt Basket-hallen. Mogens Nyholm ønsker også svar på, hvad der er i "bogen" af kommende arrangementer i Hal 4, der efter planen skal være klar til brug ved årsskiftet.

Desuden bør det afklares, om Randers Idrætshaller forventes at kunne holde budgetterne, når Hal 4 tages i brug, og om Randers Kommune kan forvente yderligere ansøgninger for at få økonomien til at hænge sammen, mener den radikale politiker, der også er bekymret for, om meromkostningerne ved halbyggeriet på Viborgvej kan ramme kommunens øvrige idrætsliv.

På byrådsmødet i december 2017 foreslog Mogens Nyholm, at man udsatte igangsætningen af byggeriet og undersøgte økonomien nærmere, og samtidig lod det være op til det nyvalgte byråd der trak i arbejdstøjet 1. januar 2018, at beslutte om halbyggeriet skulle realiseres. Seks stemte for dette, nemlig radikale, Beboerlisten, Velfærdslisten og SF. Konservative Daniel Madié samt socialdemokraterne Fatma Cetinkaya og Ellen Petersen undlod at stemme, mens resten af byrådet gik ind for at give grønt lys for byggeriet med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Hovedentreprenør om Kongens Ege: - Jeg kan ikke mindes et lignende forløb

Annonce