x
Annonce
Østjylland

Udvidelse af 'Kultur på Recept' kræver tålmodighed

73-årige Richard Gregersen har kun sunget med i lungekoret i Hobro i en måneds tid. Det er derfor endnu ikke lykkedes ham at hitte rede i de mange ark med sange, som han har fået udleveret af sin korleder. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Mariagerfjord Kulturskole vil gerne lave endnu flere kulturtilbud med en social- og sundhedsfaglig målsætning til kommunens borgere. Men tingene skal gøres ordentligt, ellers giver det ikke mening, lyder det.

Mariagerfjord: Tanken om at tilbyde kultur til borgere, hvor det ikke er kulturen, der er det øverste formål, er blevet populær rundt om i de danske kommuner.

Begrebet kaldes 'Kultur på Recept', og det handler om at øge en borgers sociale kapital og trivsel ved hjælp af en række kulturelle tilbud, som henvender sig til borgeren.

I Mariagerfjord Kommune har oprettelsen af kulturskolens to lungekor været det første initiativ inden for genren. Men kulturskoleleder Finn Svit vil ikke afvise, at man i fremtiden vil kunne komme til at opleve flere kulturtiltag, som har et højere formål end kulturen i sig selv.

- Alle mennesker har jo behov for kultur. I det omfang, at vi på Mariagerfjord Kulturskole kan skabe noget, der gør livet lettere eller bedre for andre, så vil vi selvfølgelig gerne gøre det, siger Finn Svit og fortsætter:

- For mig er det vigtigste, at de initiativer, vi sætter i søen, skal være velforberedte, og derfor tror jeg, at den bedste måde at gøre det på, er ved at tage et lille skridt ad gangen.

Annonce

Et højere formål øger behovet for seriøsitet

Finn Svit fastslår, at det kræver en aldeles seriøs tilgang til tingene, hvis man som kulturudbyder ønsker at bevæger sig ind på et område, hvor den øverste overligger for et kulturelt tiltag eksempelvis er socialkompetencer eller sundhed.

- Når der er et højere formål end det, vi gør i selve rummet, så skal vi sørge for at sætte os ualmindelig godt ind i, hvad det er for en udfordring, vi har med at gøre. Med lungekoret fik vi mulighed for at gribe det meget seriøst an, og derfor var vores korleder (Maj-Lis Hoffer Henriksen, red.) utrolig godt forberedt på opgaven, inden den blev sat i gang. Og den fremgangsmåde mener jeg er utrolig vigtig, fastslår Finn Svit.

Mariagerfjord Kulturskole har ikke nogen konkrete planer om nye, lokale kulturtiltag med en social- eller sundhedsfaglig profil. Men Finn Svit og hans medarbejdere mangler ikke ideer på området.

- Det næste skridt kunne sagtens være nogle særlige tiltag for børn eller unge, som eksempelvis har en udfordring med at holde vægten. I det tilfælde kunne man måske arbejde med dansekultur. En anden mulighed er at tilbyde scenekunst som et middel til at øge eget selvværd eller til at få bugt med generthed, eksamensangst eller lignende, siger kulturskolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-krisen presser dyreparker i knæ: - Jeg føler mig magtesløs og frustreret

Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Annonce