Annonce
Randers

Udvider Føtex efter flytning af busterminal? - Vi følger udviklingen tæt

Byrådet skal på mandag tage stilling til, om busterminalen skal rykkes hen på parkeringspladserne ved Trangstræde, så der bliver et byggefelt foran Føtex. Foto: Anne Myrup Pedersen
Politikerne i Randers skal på mandag beslutte at flytte busterminalen. Flytningen kan blive et af de første synlige tegn på det store projekt Byen til Vandet. Det kan også give plads til nye investorer, påpeger formanden for udviklingsudvalget.
Annonce

Randers: Kommer der nye parkeringspladser, hvis busterminalen placeres på de nuværende pladser ved Trangstræde? Og hvad skal et stort byggefelt på den nuværende busterminal bruges til?

Mange spørgsmål rejser sig i forbindelse med den beslutning, som byrådet i Randers skal træffe på mandag - nemlig hvor busterminalen i fremtiden skal ligge. Udviklingsudvalget peger på, at busterminalen skal rykkes og være mindre og mere kompakt, så der kan laves et byggefelt lige ved siden af Føtex.

Busserne rykkes over mod Arkaden på de nuværende p-pladser, og der skal laves en ny udkørsel til Dytmærsken, ligesom selve busterminalen skal flyttes.

Når beslutningen skal træffes nu, er det angiveligt fordi, der er projekter på vej i Dytmærsken, og derfor skal det afklares, hvilke arealer der er til rådighed.

- Jeg kan ikke svare konkret på, om der har været interesserede investorer, siger formanden for udviklingsudvalget, Christian Brøns (V), om det kommende byggefelt.

I fremtiden skal busterminalen i Randers være mindre, og der skal være plads til at bygge dér, hvor bybusserne i dag stopper. Illustration: Randers Kommune
Annonce

Busser bliver klemt

Det ligger da lige til højrebenet for Salling Group, mener Jens Faber, tidligere rutebilejer, der har kørt busterminalen tynd i perioden fra 1969 til 1995. Han undrer sig over, at kommunen vil rykke busterminalen - hvilket både er uhensigtsmæssigt og dyrt, påpeger Jens Faber. Medmindre altså, at det er fordi, kommunen har forhandlinger om at sælge det kommende byggefelt til en god pris.

Det kunne for eksempel være til en udvidelse/flytning af Føtex i Dytmærsken.

Spørger man Salling Group om koncernens planer i Randers midtby, er svaret fra Kasper Reggelsen, Senior Manager, Media Relations hos Salling Group:

- Det er, os bekendt, stadig på et meget indledende stadie. Men helt overordnet ser vi altid på de muligheder, der må være, og følger udviklingen i byen tæt.

Jens Faber peger på, at det vil blive klemt for busserne, hvis de skal presses sammen på mindre plads. Ikke mindst morgen og eftermiddag, hvor mange busser kommer og afgår fra terminalen.

- Hvis man gerne vil have en grund at sælge, kunne man udvide Shell-grunden og skære det yderste af perronen af, foreslår han.

Annonce

En spilleplade

Jens Faber peger også på, at mange vil komme til at savne de parkeringspladser, der vil forsvinde på Trangstræde.

- Området er en del af Byen til Vandet-projektet, og det betyder, at hvis der nedlægges parkeringspladser, skal der anlægges nogle et andet sted, siger Christian Brøns.

Han påpeger, at en flytning af busterminalen vil give en bedre sammenhæng mellem Randers midtby og havneområdet. Indtil videre er der tale om, at byrådet slår de grove streger til en skitse over, hvordan arealet skal udvikle sig.

- Man skal se det som en spilleplade, der er tegnet op, og hvor investorer har mulighed for at byde ind, understreger han.

- Og det er lettere at komme på banen, hvis investorerne ved, hvad der kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce