Annonce
Østjylland

Dræbte sin kone mens børnene var i lejligheden: Dømt til 13 års fængsel og udvisning

Foto: Axel Schütt
Tyrkisk statsborger idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark for drab på sin hustru. Dommeren kaldte det en "usædvanlig grov og kynisk forbrydelse".
Annonce

AARHUS: En voldsom sag er de seneste uger blevet foldet ud ved Retten i Aarhus.

Det hele startede 9. september 2018 klokken 17.58, hvor Østjyllands Politi blev alarmeret om, at en 30-årige kvinde var blevet dræbt i sin lejlighed i det vestlige Aarhus. Da politiet kort efter var fremme ved adressen i Hasle, lå den 30-årige kvinde død på gulvet, og hendes 36-årige mand, som stadig var på stedet, blev anholdt og sigtet for manddrab.

Mandag fik sagen et punktum, da den tiltalte blev dømt for drabet på sin kone, der var blevet fundet med 33 knivstik. Et drab, der fandt sted, mens tre af kvindens børn var hjemme i lejligheden.

Den 36-årige mand er blevet idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark. Han har samtidig fået indrejseforbud for bestandigt.

Annonce

Turbulent forhold

Under sagen kom det frem, at han tog billeder af kvindens lig, som han sendte til to personer med ordene "har slået horeungen ihjel."

I løbet af retssagen har den 36-årige mand erkendt, at han stak sin kone med en kniv i lejligheden. Han har dog selv kaldt det for "et uheld", at han stak kvinden fem til seks gange.

Men den forklaring har Retten i Aarhus haft svært ved at tro på.

Han erkendte dog, at han havde taget billederne og delt dem. Formålet med at sende billederne var ifølge manden at få hjælp. Ordlyden af beskederne husker han ikke.

I løbet af retssagen kom det frem fra flere vidner, at parret havde et turbulent forhold.

- Vi kunne høre alt fra diskussioner til ting, der er blevet kastet rundt. På alle tidspunkter, både om natten og om dagen, der er meget lydt i vores bygning, fortalte parrets tidligere overbo i retten.

Den dræbtes svoger fortalte også i retten, at han 7. september 2018, altså to dage før drabet, havde en samtale med den 36-årige mand, hvor den 36-årige havde sagt noget i stil med "jeg ved ikke, om jeg skal slå hende ihjel, smadre hende eller blot give hende ar for livet."

Annonce

- Bunder i jalousi

Det er også kommet frem, at kommunen var underrettet om problemerne i ægteskabet og holdt børnene under observation.

Den tiltalte har forklaret, at han ved flere lejligheder følte sig truet af kvinden. Det gjorde han angiveligt også den pågældende dag, da drabet fandt sted. Angrebet på kvinden var således en slags selvforsvar, har han hævdet og påstået frifindelse for.

Men senioranklager Birgitte Ernst var af modsatte overbevisning. Hun har i retten argumenteret for, at drabet bunder i jalousi over, at kvinden ville forlade ham til fordel for en anden mand.

- Der er tale om en usædvanlig grov og kynisk forbrydelse, og det er særligt skærpende, at den 36-årige begik drabet i en bolig med tre små børn, som meget muligt har hørt eller set dele af gerningen. Desuden valgte han efterfølgende at sende billeder af den dræbte kvinde til sine venner. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte fik så lang en fængselsstraf, og at han efterfølgende bliver udvist af Danmark, lyder det fra senioranklageren, der fortæller til Århus Stiftstidende, at der gik over to timer fra drabet, til manden ringede efter hjælp.

Den 36-årige er tyrkisk statsborger, og han nægtede at have begået drab og ankede dommen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce