Annonce
Debat

Ufine Fuhr

Borgernes massive mølleprotester blev i sidste uge fejet af bordet af miljø- og teknikudvalget.

Annonce

Borgernes massive mølleprotester blev i sidste uge fejet af bordet af miljø- og teknikudvalget. Forslaget om at opføre 21 store vindmøller til at supplere de 110, der allerede har slået rod i Randers Kommune, indstilles derfor til vedtagelse i økonomiudvalget og byrådet 21. februar. Et kedeligt eksempel på, at alt for mange folkevalgte stadig betragter det der med »folket« som noget, der hives frem hvert fjerde år, når stemmerne skal sikres. I den mellemliggende periode kan man så følge sit eget hovede. En holdning, vi ellers håbede var ved at være en saga blot.

Torsdag blev vi klogere, da miljø- og teknikudvalget viste, hvilken rolle det spiller for dem, at omkring 90 procent af de berørte borgere i de udpegede vindmølleområder er bekymrede, bange og vrede.

Så længe, man er enige om den indstilling, går det fint. Men når der bliver uro i geledderne, så opstår der både nervøsitet og vrede. Ikke mindst, når en »ung fløs« som Kasper Fuhr Christensen stiller sig på tværs. Når han som formand for selvsamme udvalg åbent erkender, at denne sag ikke bør sendes videre. Ikke fordi det ikke kan være en god idé med vindmøller, men fordi han selv og kollegerne ikke har gjort deres arbejde godt nok. Når han tillader sig at stille sig på borgernes side og betvivle, at den valgte løsning overhovedet er den rigtige og påpeger fodfejl på fodfejl.

Når man stiller sig op med den type udsagn, så beder man næsten om politiske øretæver, og det fik Kasper Fuhr Christensen da også prompte af politiske kolleger på amtsavisen.dk.

Til gengæld var roserne fra de menige borgere til at få øje på. At Kasper Fuhr Christensen vækker opmærksomhed blandt almindelige borgere i denne tid er nemlig uden for al tvivl. Med sin friske og borgernære holdning til politik og en vilje til at gå efter sagerne - ikke sine politiske modstandere - er han vokset fra at være en knægt i en formandsstol til en politisk faktor, Randers må regne med.

Kasper Fuhr Christensen er måske nok en smule ufin i sin holdning til klassisk politisk fedtspil - men han magter at udnytte de sociale medier og lytte til borgernes bekymringer. Også selv om det betyder, at han må fravige sit partis mest oplagte holdning, at han må erkende egen utilstrækkeligehed. Det er noget, vælgerne kan forstå. Måske havde det været en bedre idé for miljø- og teknikudvalget at følge unge Fuhrs ufine tankegang: Erkende egen utilstrækkeligehed og give borgerne en chance for at få vurderet hele vindmølleplanen endnu en gang. Alt taler for, at de alligevel kommer til det i slipstrømmen af miljøministerens seneste udmeldinger. Forskellen er blot, at man sjældent høster roser, når man skal trækkes til truget. Her står Kasper Fuhr Christensen allerede og venter - med vælgesympatien i behold. Ufint? Vel egentlig ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce