Annonce
Sport

Ugen, der gik: Nyt angrebstalent til Randers FC, en kronjysk verdensmester og et oprykningsbrag i vente

Randers FC havde i sommer stor succes med at hente Roskilde Boldklubs U17-topscorer Alexander Simmelhack. Nu prøver kronjyderne igen med Asger Oliver Sook Hansen, som skifter fra sjællænderne til Viborgvej ved årsskiftet. Foto: Randers FC
Randers Amtsavis ser tilbage på ugen, som blandt andet har budt på en hårdtslående randrusiansk verdensmester, endnu en sjællandsk målnæse til Randers FC's dygtige U17-hold og et comeback i Randers Cimbria.

Sport: Randers FC indledte landskampspausen med at få den første bøde for affyring af pyroteknik i Søren Pedersens regeringstid. Regningen på sportsdirektørens skrivebord lyder på 10.000 kroner for de otte romerlys, som fansene fyrede af i 1-0-sejren over AGF.

Sejren over ærkerivalen var i øvrigt den eneste gang i oktober, at Stephen Odey måtte gå fra banen uden en scoring. Angriberen nettede i alt tre gange i Superligaen, scorede to i Conference League og noterede sig for en enkelt kasse i pokalturneringen den forgangne måned, så han har denne uge helt fortjent kunnet lade sig hylde som månedens spiller i Superligaen foran FC Midtjyllands Evander og Silkeborgs Sebastian Jørgensen.

Den seneste Randers FC-spiller til at modtage den pris var i øvrigt Mathias Greve for sine præstationer tilbage i juli, som endte med at være medvirkende til det efterfølgende millionskifte til Brøndby IF.

Annonce

Unge målscorere

Nogle af de midler er i ugens løb gået til at forlænge Frederik Lauenborgs kontrakt frem til sommeren 2025, men kuglepennen har også været i sving i ungdomsafdelingen, hvor U17-holdet har præsenteret 15-årige Asger Oliver Sook Hansen på en kontrakt frem til 2024.

- Udover at være en dygtig angriber på 9’er positionen, kan Asger også spille kant. Han har et teknisk godt og hårdt spark med både venstre og højre ben. Derudover har han potentialet til også at blive dygtig til at lave mål på hovedstød, siger talentchef Peter Elstrup til Randers FC's hjemmeside.

Det unge talent er blevet hentet i Roskilde Boldklub, hvor han var topscorer i U17-divisionen. I samme klub hentede Randers FC i sommer Alexander Simmelhack, som fyldte 16 år i torsdags. Han har siden sit skifte scoret 14 mål i ni kampe og er suveræn topscorer i U17-ligaen, hvor Randers Freja FC lørdag spiller topopgør mod FC Nordsjælland.

Emil Riis har ligeledes tidligere bombet løs for ungdomsholdene på Viborgvej, og den målnæse er brudt ud i fuld flor hos Preston i Championship. Angriberen måtte dog lige præcis se sig slået af Fulhams Aleksandar Mitrovic, da Englands næstbedste række fredag kårede månedens spiller.

Annonce

Hårdtslående verdensmester

Foran 7000 tjekkiske tilskuere var Jonas Mågård til gengæld uovervindelig, da der skulle uddeles tæsk i buret. Den randrusianske MMA-udøver kæmpede mod hjemmebanefavoritten Filip Macek om verdensmesterbæltet i forbundet Oktagon MMA, der anses som et af de største i Europa.

Den dyst vandt kronjyden på point i alle fem runder, og han havde op til flere gange tjekken i gulvet. Anstrengelserne kostede Jonas Mågård to forstuvede hænder, men det er underordnet, når han nu kan kalde sig verdensmester i to forskellige forbund.

Jonas Mågård er nykåret verdensmester i bantamvægt hos forbundet Oktagon MMA. For et år siden vandt han den tilsvarende titel hos det polske forbund FEN. Arkivfoto: Lukus Kursinski

MMA-kæmperen forventer at komme i aktion igen i starten af det nye år, men først venter der tiltrængt ferie ovenpå tre titelkampe på under 12 måneder.

Annonce

God VM-afslutning

I motocross-verdenen kan Mikkel Haarup fra Randers Motor Sport også så frem til en velfortjent pause efter han har kørt den sidste VM-afdeling i MX2-klassen.

- Det var en god sidste afdeling. Jeg kørte en udmærket kvalifikation med mange hurtige omgange og så to gode starter, så mine resultater også afspejler min fart, siger Mikkel Haarup til Danmarks Motor Unions hjemmeside.

Motocrosskøreren blev henholdsvis nummer fire og syv i sine to heats. Dermed slutter det 20-årige talent sin anden VM-sæson på en samlet 11. plads.

Annonce

Oprykningsfinale

Fredag har basketballspilleren Esben Reinholt gennemført sit 11. klubskifte, da han blev præsenteret i Randers Cimbria som afløser for Tobias Christensen, som forlader klubben efter gensidig aftale.

Det er anden gang, at den 28-årige forward tager en tørn i det kronjyske. Første gang var fra 2018 til 2019, hvor det blev til 22 kampe. Han kan allerede komme i aktion lørdag, hvor Chris Nielsen og kompagni hjemme i Arena Randers tager imod bundholdet theView Copenhagen.

Samme dag skal Hornbæk SF spille den afgørende playoffkamp om oprykning til Jyllandsserie 2 på udebane mod Hobro IK.

Det kvalificerede holdet sig til via en 2-1-sejr på udebane mod Aalborg KFUM i ugens løb, hvor Kasper Brøgger Andersen blev helten med to scoringer. Det sidste på straffespark i kampens overtid.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce