Annonce
Østjylland

Uheld i Klatresjov: Kvinde faldt ned fra klatrevæg og blev hentet af ambulance

En kvinde måtte søndag middag hentes af en ambulance efter et fald fra en klatrevæg i Klatresjov i Brabrand. Arkivfoto: Kim Haugaard
En kvinde blev søndag middag hentet af en ambulance, efter hun faldt ned fra en klatrevæg i en klatrehal i Brabrand.

BRABRAND: En kvinde faldt søndag middag ned fra en klatrevæg i klatrehallen Klatresjov på Holmstrupgårdsvej i Brabrand.

Det fortæller ejer af Klatresjov, Danh Cong Nguyen, der er tydeligt påvirket af uheldet søndag.

- Det er svært det her. Det er jo virkelig tragisk, fortæller Danh Cong Nguyen.

Kvinden var ude at klatre med sin datter i klatrehallen søndag ved middagstid. Efter at have fået fælles instruktioner med en gruppe på 10-12 personer og have klatret et par forskellige vægge, ville moren og datteren klatre endnu en væg.

- I det her tilfælde har moren husket at sikre sin datter, men hun har glemt at sikre sig selv, og det er her uheldet sker, fortæller Danh Cong Nguyen, der efter ulykken ringede efter en ambulance.

Annonce

Et uheld

Hverken Danh Cong Nguyen eller instruktøren, der havde givet gruppen instrukser, så uheldet, og Danh Cong Nguyen ved derfor ikke, hvor langt ned kvinden er faldet.

Han fortæller, at det er en ulykkelig situation, og at både ham og instruktøren er meget chokerede efter episoden.

- Det er svært, hvordan vi skal håndtere situationen. For netop fordi hun har glemt at sikre sig selv, så er det svært at gøre noget ved. Hvis det var en krog, der var løs, eller en snor, der ikke sad ordentlig fast, så havde vi en konkret problemstilling, men i den her uheldige situation er det desværre et uheld, siger Danh Cong Nguyen.

Han forsikrer, at kvinden havde fået de rigtige instrukser sammen med resten af gruppen, og at hun havde klatret flere vægge, som instruktøren havde observeret, inden moren og datteren fortsatte på egen hånd.

- Hun har været igennem proceduren, og hun har prøvet flere vægge, inden uheldet skete fortæller han.

Lukket søndag og mandag

Danh Cong Nguyen forklarer desuden, at man i Klatresjov bruger det, man kalder autobelay, som er en automatisk sikringsmakker, når man klatrer.

- Man har en snor, som er spændt fast til en kasse eller klods. Når man så klatrer og for eksempel hopper af en væg, så hjælper den med at bremse, så man daler stille og roligt ned på jorden. Men hun har ikke fået sat sig selv fast til snoren, siger han og uddyber:

- Man skal minimum være 12 år for at må sikre sig selv, moren skulle sikre sin datter, så hun var under 12 år.

Danh Cong Nguyen valgte at lukke Klatresjov efter episoden søndag middag, og han regner heller ikke med, at der er åben mandag.

- Vi skal lige komme over det, for vi ved godt, at tingene virker, og at det var uheldigt. Men som jeg også prøver at sige til vores instruktører, så forsøger man altid at tænke over, om der er noget, vi kan gøre anderledes. Men det er svært lige nu, siger han.

- Vi sidder bare og håber på det bedste, fortæller han.

Danh Cong Nguyen ved ikke yderligere om kvindens tilstand, men hun blev hentet af en ambulance ved middagstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce