Annonce
Randers

Ukulele band springer på talent-vognen

De originale Kopier - Mikkel Gravgaard , Jesper Paakjær og Andreas Bjørn Madsen, der alle har adresse på Trøjborg - klar til livescenen i København 13. februar. Foto: Kim Haugaard

Tre musikstuderende fra Aarhus Universitet, alle med bopæl på Trøjborg, er sprunget på talent-vognen og viser familien Danmark, hvor lys og optimistisk en klang, det lille strengeinstrument ukulelen har.

Der står tre mand på en scene og spiller på hver sin ukulele.

Annonce

Og i løbet af nul komma nul time breder smilene sig hos publikum, mens fødderne begynder at danse i takt med musikken.

For musikerne Jesper Paakjær, Andreas Bjørn Madsen og Mikkel Julius Gravgaard kan noget helt unikt, når de først får sat deres tre-stemmige sang i scene med deres strengeinstrumenter.

Det kunne familien Danmark opleve for et par lørdage siden i TV2-programmet Danmark har Talent, hvor tre af programmets fire dommere sendte de talentfulde kopi-drenge videre til liveshowet 13. februar. Kun dommer Nabia vendte tommelen nedad. Til gengæld karakteriserede dommer Jarl Friis Mikkelsen tre-kløveret som en kopi af Linje Tre, der bare er krympet i vask.

Sammenligningen bygger nok især på den legende lethed, som De originale Kopier serverer deres musik på. En klang så lys og venlig fra det lille strengeinstrument, kombineret med seriøs tre-stemmig sang, samler de musikalske modsætninge i en højere enhed.

»Folk forventer ikke, at der kan komme så meget flot lyd ud af det lille strengeinstrument. Det har vi oplevet så mange gange,« siger Mikkel Gravgaard - en af de tre. Og alle er da vældig beæret over sammenligningen med Linje 3'erne.

Kopi-drengene fandt sammen for seks år siden. Faktisk i deres første semester på universitetet.

»Der er jo så mange musikstuderende, der også er udøvende musikere. Så vi ville altså også forsøge os,« fortæller Mikkel, der ligesom de to andre ret hurtigt blev forelsket i ukulelen.

Den er lille, sjov - og nem at have med sig.

Det sidste havde de tre studerende brug for. Det er immervæk nemmere at transportere en ukulele end en kontrabas på cykel. Og de fik ret hurtigt jobs. Først som musikalsk indslag på universitetets fredagsbarer, siden rundt omkring på den østjyske musikscene, hvor 90'er-poppen blev genopfrisket.

» I starten sad vi bare på scenen og spillede og sang. Jeg husker tilbage i 2011, hvor vi spillede på Silkeborg Seminarium. Pludselig begyndte folk at danse og vi tænkte: Hvad sker der!«, husker Mikkel.

Efter den aften begyndte kopierne, der i sin tid lagde ud med Aqua og Ace of Base, at tænke over, hvad de ellers kunne byde ind med.

Slagtøjet vandt.

Stortromme og tamburin kom ind som underlægning til ukulelen, og gruppen spillede videre på livet løs til private fester såvel som mere offentlige jobs.

Det kørte såmænd meget godt. Drengene spillede i fritiden, mens de holdt studierne vedlige på universitetet. Efter et par opfordringer om at medvirke i tv's talentshow, slog de til, hvad de er rigtig glade for. Ikke bare på grund af eksponeringen, men i særdeleshed på grund af den nytte, de kan drage af at være i et professionelt miljø, hvor man også har fornemmelse for performance-delen.

Allerede på nuværende tidspunkt har kopierne fået masser af tips og tricks til en helstøbt optræden, hvor ikke bare musikken, men også performance-delen er blevet udviklet.

»Vi har gjort mange gode erfaringer, siden vi meldte os til showet,« erkender Mikkel.

Og der har også være god tid til at trække på erfaringerne, for rejsen til tv-showet startede allerede i sommer, hvor der var audition.

Trioen fra Aarhus gik videre. Det samme var tilfældet, da de i september slap gennem nåleøjet ved selve udvælgelsen i Molktes Palæ i København, som blev sendt i lørdags. Efterfølgende var kopierne til sceneprøve i november.

»Og torsdag i næste uge går det løs med sceneprøver og kostumeprøver. Fredag er der generalprøve og lørdag optræder vi live. Sindssygt spændende,« siger Mikkel, der ikke rigtig ved, hvilket outfit de skal stille op i.

Måske går de tilbage til deres ordinære tøjkoncept: Hvid skjorte med oprullede ærmer. Mørke bukser og pæne sko. Sådan som østjyderne kender dem. Derimod ligger ukulele-konceptet fast. Det rokkes der ikke ved.

Men det er sikkert og vist, at de ikke vender tilbage til deres gamle scenestil, hvor de nobelt klædte drenge sad på scenen og fyrede deres livsglade musik af.

Dertil har de nye impulser og den professionelle coaching i forbindelse med talentshowet været for inspirerende og overbevisende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce