Annonce
Norddjurs

Ulden valgkampstøtte: Politiet starter afhøringer i Britt Bager-sag

Østjyllands Politi bekræfter, at man i øjeblikket efterforsker en sag om ulovlig valgkampstøtte til Venstre-profilen Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi efterforsker nu sagen om ulovlig valgkampstøtte til Venstre-politikeren Britt Bager, som Midt- og Vestjyllands Politi i foråret valgte at henlægge.
Annonce

Djursland/Favrskov: Det er efterhånden fem måneder og en valgkamp siden, at Midt- og Vestjyllands Politi valgte at afslutte efterforskningen af en sag om partiet Venstres overtrædelser af partistøtteloven med henvisning til, at Venstre i Midtjylland allerede var blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

Men nu er den tilstødende politikreds, Østjyllands Politi, gået i gang med at efterforske, om Venstres kulturordfører, Britt Bager, har overtrådt partistøttelovens regler om valgkampstøtte.

Det bekræfter Østjyllands Politi over for Randers Amtsavis.

Samtidig erfarer Netavisen Pio, at Østjyllands Politi – som led i efterforskningen - i denne uge afhører centrale personer i sagen.

Annonce

Mistænkelige valgkampsbidrag

Baggrunden for Østjyllands Politis efterforskning er, at Enhedslisten tilbage i april anmeldte Britt Bager til politikredsen for at have overtrådt reglerne for valgkampstøtte.

Det skete efter afsløringen af, at Britt Bager forud for valgkampen i 2015 modtog fem valgkampsbidrag á 20.000 kroner fra fem forskellige virksomheder, der alle var ejet af samme person. Og selvom reglerne siger, at bidrag på over 20.000 kroner skal offentliggøres, forblev det samlede bidrag på 100.000 kroner altså anonymt.

Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, mente i den forbindelse ikke, at Britt Bager havde redegjort tilstrækkeligt for de fem mistænkelige valgkampbidrag, som blev formidlet af én og samme person. En person hvis identitet partiforeningen i Favrskov stadig ikke er bekendt med.

- Vi havde gerne set sagen belyst yderligere, men Britt Bager oplyste til os, at vi ikke kunne få mere at vide. Og det var vi jo ikke særlig glade for. Almindeligt samarbejde indebærer, at alle oplysninger skal foreligge – for her i Favrskov-kredsen ønsker vi at overholde alle regler, understregede Gunnar Vinge Hansen over for Netavisen Pio i midten af marts.

Herefter bekræftede formanden i Venstres Favrskov-kreds over for Randers Amtsavis, at man trods gentagne forsøg ikke har haft held til at få Britt Bager til at aflevere navne på, hvem der i de respektive virksomheder var ansvarlige for støttebeløbene, som partiforeningen ellers normalt gør.

Britt Bager og Venstres partitop har under hele sagens forløb insisteret på, at de gældende regler for partistøtte er blevet overholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce