Annonce
Randers

Uldent efterår: Randers-butikker går sammen om tilbud til kreative sjæle

Nanna Exner, der driver Uldfisken, er en af drivkræfterne bag strikkestafetten tirsdag 13. august. Arkivfoto: Annelene Petersen
Strik er in, og især de unge har fået gang i pindene. Otte butikker i Randers er gået sammen om at kickstarte et uldent efterår med en strikkestafet, hvor deltagerne kan opleve de mange spændende materialer, man kan få i byen.
Annonce

Randers: Kreativiteten blomstrer, og der er gang i strikkepinde og hæklenåle som aldrig før. I Randers er otte butikker gået sammen om at lave en hyggelig dag for alle, der bruger fritiden på at kreere fine ting med garn, stof, papir og andre materialer. Nemlig en strikkestafet tirsdag 13. august, hvor butikkerne holder strikkecafé og har masser af tilbud på hylderne.

Desuden er der på Rådhustorvet strikkecafé og musik, så man kan slå sig ned med sit håndarbejde og få en hyggelig dag sammen med andre.

- I Aarhus har der været strikkestafet i flere år, og det er blevet en succes. Det begyndte med få hundrede deltagere, nu varer arrangementet en hel weekend, og der kommer flere tusinde. Det har vi ladet os inspirere af, fortæller Nanna Exner, der har garnbutikken Uldfisken i Gråbrødrestræde i Randers. Billetsalget til arrangementet er begyndt.

- Ideen er, at det skal være en forkælelsesdag for dem, der elsker håndarbejde. Samtidig får vi vist, hvad butikkerne her i Randers har at byde på. Man kan følges ad med veninderne, og der er noget for alle, uanset om man syr, strikker, hækler eller andet, siger Nanna Exner.

Ud over Uldfisken deltager butikkerne Uldma, Garnshoppen, Garnspiren, Byens Garngalleri, Sy Selv, Sybutikken og Fest og Hobby. Flere af butikkerne holder længere åbent denne dag.

- Ideen er, at det skal være en forkælelsesdag for dem, der elsker håndarbejde.

Nanna Exner, indehaver af Uldfisken

Annonce

Billigt at strikke mode

Der er kommet flere garnbutikker i Randers i de senere år, men der er samtidig kommet mange flere kunder til.

- Der er plads til os alle, for især de unge er kommet med på strikkevognen. Strik er virkelig oppe i tiden, understreger Nanna Exner.

Dels er det blevet moderne med sysler, der sætter tempoet ned og flytter fokus til det nære fremfor mobiler og sociale platforme.

- Desuden er strik på mode, og det er billigere at strikke trøjerne selv end at købe dem i butikkerne, hvor de strikkede trøjer ofte koster op til 2500 kroner. Ved at strikke selv kan man også bestemme materialerne.

I dette efterår er det de intense og dybe farver i blandt andet karry, bordeaux og blå, der er in.

- Alle krydderifarverne er populære.

Annonce

Garn-trylleri i oplandet

Randers og omegn har masser at byde på for strikke-interesserede. Der er for eksempel ofte strik-sammen arrangementer på Randers Bibliotek og i Lakridsen i Søren Møllers Gade.

Også udenfor bygrænsen er der aktiviteter for de strikkelystne. Blandt andet holder Nordisk Garn i Ålum jævnligt strikkecafé og udbyder kurser. For eksempel lørdag 26. oktober, hvor man kan tage sine garnrester med og få hjælp til at lave en opskrift på en unika-sweater med de materialer, der ellers ikke bliver brugt.

På Fussingø Slot er der for tredje år i træk strikkeweekend. Det foregår 2. og 3. november, hvor både lokale strikkebutikker og -designere samt forhandlere langvejs fra stiller deres boder op. De to første år har strikkeweekenden trukket mange gæster til fra nær og fjern.

Den første weekend i november er der atter strikkeweekend på Fussingø Slot. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce