Annonce
Østjylland

Ulrich Fredberg vil ikke være Venstres bud på en regionsrådsformand

Ulrich Fredberg (tv) sender opfordringen om at gå efter at blive Venstres spidskandidat tilbage til Jørgen Winther,som ikke er klar til at svare hverken ja eller nej. Indsendt foto
Overlægen, som i foråret under stor mediebevågenhed blev fjernet fra sit job som leder af Diagnostisk Center i Silkeborg, blev af sin partifælle og ven Jørgen Winther lige før sommerferien kraftigt opfordret til at kandidere til posten. Han lovede at bruge sommeren til at overveje, men vender nu opfordringen og foreslår i stedet Jørgen Winther – som også foreløbig vil overveje.
Annonce

Regionen: Ulrich Fredberg, tidligere ledende overlæge ved Diagnostisk Center i Silkeborg bliver ikke Venstres spidskandidat i Region Midtjylland, når der 16. november 2021 er valg til regionsrådet.

Det har han fredag meddelt Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for Venstre i Midtjylland.

I juni blev Fredberg ellers kraftigt opfordret af partifæller med Jørgen Winther i spidsen til at kandidere til posten, idet den nuværende gruppeformand i regionsrådet, Carsten Kissmeyer, har meddelt, at han ikke er spidskandidat ved næste valg. Dengang sagde Ulrich Fredberg, at han bestemt ikke var afvisende overfor ideen, men at han ville bruge sommeren til at overveje og vende sagen med familien.

Det har han altså nu gjort, og takker altså nej.

Annonce

Vil arbejde for ytringsfrihed

Ulrich Fredberg, der sidst i april efter pres fra den øverste hospitalsledelse måtte forlade sin stilling som leder af Diagnostisk Center efter en opsigtsvækkende sag om skanning af potentielle lungekræftpatienter, begrunder sin beslutning med, at han som menigt medlem lettere vil kunne fortsætte sin kamp mod, hvad han kalder udpræget brug af ”management by fear” (ledelse baseret på frygt) i regionen.

Blandt andet henviser han til en artikel i mediet Dagens Medicin, som fortæller, at 85 procent af lægerne i Region Midtjylland mener, der er et problem med ytringsfriheden.

- Men derudover mener jeg også, at vi bør have en spidskandidat med en mere solid, politisk erfaring, siger Ulrich Fredberg, som derfor vender opfordringen fra juni om og sender den tilbage til vennen Jørgen Winther.

Winther er dog ikke parat til hverken at svare klart nej eller ja.

Annonce

Alderen og familien

- Jeg har trods mine 75 år masser af lyst til politik endnu, men jobbet som regionsrådsformand, som det jo kan ende med, er krævende. Så krævende, at jeg ikke ved, om jeg kan byde hverken mig selv eller min familie, hvad det måtte indebære.

- Jeg skal med andre ord snakke en del med både familien og partiledelsen, inden jeg tager endeligt stilling, siger Jørgen Winther og tilføjer:

- Havde jeg været 10 år yngre, havde jeg ikke været i tvivl. Jeg så meget gerne, at vi kunne finde en yngre kandidat, men vi har desværre ikke nogen oplagt kronprins eller prinsesse.

Jørgen Winther stiller dog gerne op som menigt medlem og vil – ligeledes med henvisning til blandt andet artiklen i Dagens Medicin - arbejde for, at ytringsfrihed i regionen bliver et fremtrædende tema i valgkampen.

Annonce

Positiv rapport

Her bør det måske indskydes, at overfor artiklen i Dagens Medicin står en dugfrisk såkaldt TULE-rapport.

TULE står for trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering. I den uvildige rapport, der dækker alle seks regioner og bygger på svar fra lidt over 70 procent af alle ansatte, scorer Region Midtjylland højest på langt de fleste parametre, når det gælder trivsel og overordnet tilfredshed med jobbet.


Havde jeg været 10 år yngre, havde jeg ikke været i tvivl. Jeg så meget gerne, at vi kunne finde en yngre kandidat, men vi har desværre ikke nogen oplagt kronprins eller prinsesse.

Jørgen Winther, om at kandidere til posten som Venstres spidskandidat


Rapporten blev drøftet og generelt positivt modtaget ved regionsrådsmødet i onsdags 19. august, også af Venstres nuværende gruppeformand Carsten Kissmeyer, som afslørede, at han ikke helt deler sine to partifællers syn på ytringsfrihedens vilkår i regionen.

- Jeg har naturligvis ingen problemer med, at man ytrer sig. Men man er også nødt til at anerkende, at man er del af en stor organisation. Og når der er taget en beslutning, kan det ikke nytte, at man bliver ved med at ytre sig om, at man er uenig i beslutningen og på den måde saboterer arbejdet, sagde Kissmeyer blandt andet.

Annonce

Flere gode bud

Jens Nicolai Vejlgaard ønsker ikke at sætte navn på, hvem han kunne forestille sig som partiets nye spidskandidat.

- Men jeg har talt med flere medlemmer, som kunne være gode bud, og jeg tør godt garantere, at vi i god tid inden valget har fundet et godt og kompetent bud på en ny regionsrådsformand, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce