Annonce
Østjylland

Ulvedebat kørte helt af sporet: Politianmeldt for trusler mod børn

Udklip fra debatten på Bent Klim Johansens Facebookprofil skærtorsdag.

Et medlem af Ældrerådet i Aarhus er blevet anmeldt til politiet efter at have deltaget i en Facebook-debat om ulve. Anmelderen mener, at hans børn er truet. "Sikke noget vrøvl" svarer ældrerådsmedlemmet.

AARHUS/GRENAA: Næppe nogen debat har som ulvens tilbagevenden til dansk jord afstedkommet så store følelser og sågar had. Nu har debatten også ført til en anmeldelse til politiet for trusler.

På den hellige skærtorsdag lykkedes det to debattører på Facebook, at blive så gale på hinanden, at den ene har anmeldt den anden til politiet.

Bent Klim Johansen fra Grenaa, der til daglig er formand for fagforeningen HK Stat i Østjylland, havde et længere indlæg på sin egen Facebookprofil efter nyheden om, at et ulvepar i Stråsø Plantage ved Ulfborg i Vestjylland barsler med et nyt kuld ulveunger til maj oven på de otte, ulveparret fik sidste år.

"Jeg håber, at koblet får fred og muligheden for at bevise, at ulve er en kæmpegevinst for hele det naturlige økologiske kredsløb og ikke udgør en trussel for mennesker," skriver Bent Klim Johansen.

Ved Ulfborg i Vestjylland lever et ulvepar med unger, som her er fanget af et vildtkamera. Parret barsler med et nyt kuld ulveunger. Det fik en fagforeningsmand fra Grenaa til på sin Facebookprofil, at glæde sig over ulvene, og så gik debatten derudaf. Foto: Scanpix/Ulvetracking.dk

"Er det en trussel?"

Det medførte en længere debat med tilhængere og modstandere af ulve i dansk natur. Pludselig dukkede en Flemming Westergaard fra Aarhus op med denne kommentar:

"Jeg håber ikke dine tre børn kommer til at lide overlast."

Han fik øjeblikkeligt et svar fra Bent Klim Johansen:

"Skal det opfattes som en trussel? Hvad fanden bilder du dig ind at blande mine børn ind i denne diskussion?"

Flemming Westergaard svarede ikke på spørgsmålet, men skrev:

"Så kom du ud af busken...ikke klædelig."

Screendump fra Facebook-debatten
Bent Klim Johansen er formand for HK Stat i Østjylland, og derudover en flittig debattør, blandt andet om ulve. Men Skærtorsdag gik debatten over hans personlige tærskel. Pressefoto: HK
Annonce

Politianmeldt

Dagen efter, langfredag, lukkede Bent Klim Johansen Flemming Westergaard ude fra sin Facebookside og skrev et nyt opslag med billede af Flemming Westergaard, hvor Bent Klim Johansen oplyser sine følgere om, at Flemming Westergaard, medlem af Ældrerådet i Aarhus Kommune, er "fremkommet med skriftlige trusler mod mine tre børn".

"Jeg har intet imod en åben debat. Når man stikker næsen frem må man også påregne at få skrammer, men jeg finder mig ikke i, at min familie på nogen måder trues for noget de intet har med at gøre. Derfor har jeg i dag naturligvis politianmeldt Flemming Westergaards trusler til Østjyllands Politi," skriver Bent Klim Johansen.

Avisen tog lørdag kontakt med Bent Klim Johansen:

Hvordan kan du opfatte det som en trussel? Er det ikke ulvene, han er bange for kan skade dine børn?

- Det er en trussel, for da jeg spørger, om det er en trussel svarer han længere nede på siden "det er da en betragtning". Og jeg har før i ulvedebatten set grimme eksempler på håndfaste trusler. Jeg valgte at sove på sagen og håbe, at Flemming Westergaard ville trække det tilbage, men det gjorde han ikke. Og når der er tale om ens børn, er det en tærskel, man overtræder, derfor anmeldte jeg det fredag, forklarer Bent Klim Johansen.

Flemming Westergaard er medlem af Ældrerådet og en flittig debattør. Blandt andet om ulve. Han blev Langfredag meldt til politiet for trusler, som han afviser. Pressefoto: Aarhus Kommune
Annonce

"Han vælger provokationen"

Det er ikke lykkedes at få anmeldelsen bekræftet hos Østjyllands Politi, men ifølge vagthavende får man en del anmeldelser fra naboer og lignende, der er sure på hinanden. Sagen vil sandsynligvis ligge i kø til at blive kigget på tirsdag efter påske.

- Flemming Westergaard vælger provokationen, fordi han er uenig med mig. Det er kreperligt, at man ikke kan have en ordentlig debat uden personangreb og trusler. Jeg har tidligere arbejdet ved Skat, og der har man en nul-tolerance politik, over for trusler. Det har jeg også, siger Bent Klim Johansen, der har fået ros fra mange Facebook-venner for anmeldelsen.

Den anmeldte Flemming Westergaard, 80 år, er som sagt medlem af Ældrerådet, har selv hunde og er efter eget udsagn en stor dyreven. Derfor kan han slet ikke acceptere ulve i Danmark, som han frygter på et tidspunkt vil begynde at gå efter mennesker. Han afviser dog på det kraftigste, at han har truet Bent Klim Johansens børn:

Annonce

"Jeg skal ikke undskylde"

- Jeg skriver pænt og høfligt, at jeg ikke håber hans børn lider overlast. For når vi hører om ulv, der følger efter en 13-årig dreng ved Ulfborg, der stiger af skolebussen, er der jo tale om, at ulven ikke er bange for et menneske. Det er det, jeg frygter. Men jeg har ikke truet Bent Klim Johansens børn. Han er bare flippet helt ud. Hvordan skulle jeg kunne true hans børn? Det, jeg skriver, er, at jeg ikke håber, de bliver udsat for en angreb af en ulv.

Hvorfor svarer du ham så ikke det, når han spørger, om det er en trussel?

- Jeg skal da ikke undskylde noget, for det ville være det samme som at indrømme, jeg har truet. Og det har jeg sgu' ikke. Det er jo helt ude i hampen at påstå. Tænk sig at en HK formand er så ubegavet, at han ikke kan læse indenad, siger Flemming Westergaard.

Du behøver vel ikke undskylde. Du kunne bare forklare det, du gør over for mig?

- Jamen folk kan blive så dorske, at jeg ikke gider kommentere det. Heller ikke når man er så blød, at man synes, ulven hører til her. Og jeg kan jo ikke gør for, at han ikke kan læse indenad, siger Flemming Westergaard.

Annonce

"Jeg er fuldstændig iskold"

Han imødeser derfor en indkaldelse fra politiet med sindsro.

- Jeg er fuldstændig iskold. Det er bare så barnligt og ubegavet. Men det er vel en HK-formand, der skal vise sig over for sine medlemmer. Og han kan komme med alle de anmeldelser, han vil. Får jeg en bøde kan jeg betale den. Men jeg tror næppe politiet har tid til den slags, for der er mange andre ting, de burde beskæftige sig med, kommenterer Flemming Westergaard.

- Jeg vil bare huske det her som en rigtigt god og sjov påske, lyder slutreplikken i endnu en følelsespræget ulvedebat.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Annonce