Annonce
Randers

Ulvehøj Cup populær som aldrig før

Omkring 300 hold er tilmeldte Ulvehøj Cup 2016, og det er rekord. Aldrig tidligere har så mange været med i det indendørs fodboldstævne, som blev holdt første gang i 2010. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

»Det er en totaloplevelse, og det er ikke bare et ?tre-kampe-og-i-bad-stævne?. Det er det, der gør det til en succes,« mener René Elgaard, der er en af hovedmændene bag det indendørs fodboldstævne i Ulvehøjhallen.

Første og anden weekend i januar inviterer Vorup FB traditionen tro til Ulvehøj Cup, og det, der startede i 2010 med 120 hold, er i 2016 blevet til omkring 300 fodboldhold, hvilket er rekorddeltagelse.

Annonce

»Det er blevet en stor succes, og der 20-25 hold på venteliste,« fortælle en af folkene bag, René Elgaard, som også i sin tid var med til at tage initiativ til det første stævne.

De mange indendørsfodboldkampe for børn helt ned i otte års alderen og op til 19 år afvikles i Ulvehøjhallen i Vorup samt i to haller i Arena Randers 2., 3., 8., 9. og 10. januar 2016.

Men det handler om meget mere end blot fodboldkampene, fortæller René Elgaard.

»Stævnet er kendt for, at vi gør meget ud af præmieoverrækkelser med lysshow og fed musik i højttalerne. Det er ren glamour, og det er noget, børnene husker,« siger han og fortsætter:

»Hele konceptet er, at det er en totaloplevelse, og det er ikke bare et »tre-kampe-og-i-bad-stævne«. Det er det, der gør det til en succes,« mener René Elgaard.

Og stævnet bygger såmænd på egne erfaringer.

»Jeg har selv spillet meget indendørs fodbold, og så tog jeg det bedste fra de stævner, jeg har været med til,« siger René Elgaard.

Med 300 hold i alle aldre, trænere og forældre kommer der omkring 4000-5000 mennesker i de tre haller, hvor kampene spilles, vurderer René Elgaard.

Det indendørs fodboldstævne er hovedsageligt for drenge i fra U8 til U19.

»Vi har tidligere haft piger med, men der var ikke nok deltagere til den slags stævne, vi har,« forklarer René Elgaard.

Men helt lukket for piger er det dog ikke, for der er ifølge René Elgaard to-tre pigehold med i år, som så spiller mod drengehold årgangen under.

Holdene kommer fra hele Jylland, men hovedparten kommer fra en afstand på 40-50 kilometer, fortæller René Elgaard, men der er hold med fra eksempelvis Thyborøn, Thisted, Aalborg, Vejle og Horsens.

Udover selve fodboldkampene er der også hastighedsskud og konkurrencer, hvor man skal vippe en fodbold op i et net. Derudover er der et kæmpe lotteri med gevinster sponsoreret af erhvervsdrivende i Randers.

»Selvfølgelig fylder kampene, men det er rart, at man kan foretage sig andre ting mellem kampene også,« mener René Elgaard.

Et stævne af den her størrelse kræver naturligvis meget planlægning

»Det er dejligt, at vi kan det her i Randers, selv om det trækker rimelig hårdt på få mennesker,« fortæller René Elgaard, som ikke umiddelbart tror, at stævnet kan vokse sig meget større, da det kun holdes over to weekender.

I selve styregruppen sider godt en håndfuld mennesker, mens der er omkring 60-70 frivillige i hallerne under stævnet.

Tilmeldingsfristen for de deltagende hold var 6. december, så det har givet en del planlægning her i den travle julemåned, fortæller René Elgaard.

»Vi har brugt mange, mange hundrede timer, specielt holdplanlægningen tager tid.«

Planlægningen af 2016-udgaven af Ulvehøj Cup har været i gang siden sommerferien og på spørgsmålet, om det har taget for meget tid, var svaret:

»Det tror jeg, du skal spørge vores bedre halvdele om,«

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce