Annonce
Randers

Se videoen: Underligt fnuller løber ud i fjorden ved Daka-svinget

Beredskab og Sikkerhed Randers undersøgte søndag formiddag et muligt udslip til Randers Fjord. Foto: Privat
Beredskab og Sikkerhed har undersøgt et muligt udslip i Randers Fjord ved Daka-svinget. Indsatslederen ved ikke, hvad det er, men prøverne viser, at det ikke er sundhedsskadeligt. Intet tyder på, at det gullige og hvide fnuller stammer fra Daka Secanim.
Annonce

Randers: En bekymret borger kontaktede søndag formiddag Beredskab og Sikkerhed i Randers, da vedkommende observerede et muligt udslip nord for Daka Secanim helt ude ved Randers Fjord.

Nærmere bestemt ved strandnummer F026 eller det punkt ved fjorden, som også kaldes Daka-svinget i folkemunde.

- Det er helt berettiget, at det bliver anmeldt. Der kommer noget hvidt og gulligt fnuller ud af et rør. Jeg er i tvivl om, hvad det er, eller hvor det kommer fra, men det ser underligt ud, siger indsatsleder Jørgen Hansen.

Indsatslederen kontaktede derfor Akut Miljø Service for at få foretaget en prøve af vandet.

- Prøverne viste et helt normalt iltniveau, men ammoniakværdien var en lille smule forhøjet. Det er hverken sundhedsskadeligt for planter eller dyr, og der svømmede da også masser af fisk rundt omkring i det, siger Jørgen Hansen.

I bestræbelserne på at finde kilden til fnulleret var Beredskab og Sikkerhed også i kontakt med Daka Secanim, som sendte en medarbejder ud for at hjælpe med opklaringen.

- Vi begynder fra fjorden af at gå tilbage i brøndene og undersøge dem. Der er jo et rør, hvor Dakas rensede spildevand fra deres eget rensningsanlæg løber ud, og når vi kiggede i brøndene deroppe, er vandet helt klart. Der var intet i det. Så intet tyder på, at Daka er synderen, siger Jørgen Hansen.

For at blive klogere på, hvad det helt præcis er, blev der taget yderligere prøver af vandet, som der kommer svar på tirsdag, når de er blevet analyseret.

Indtil da bliver der ikke gjort yderligere ved det udefinerbare fnuller.

- Vi havde egentlig sat en prop i røret, men fandt ud af, at det bare stiger ud på engene så. Og da prøverne viste, at det ikke var sundhedsfarligt, lod vi det løbe velvidende, at vi godt kan risikere at få flere anmeldelser på det, forklarer forklarer indsatslederen.

Randers Amtsavis har fået tilsendt en video af fnulleret, som løber ud i vandet, Den kan du se herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

To bilister kørte sammen i kryds

Randers FC For abonnenter

Randers FC rider på en sejrsbølge: En lille ting rumsterer alligevel i Thomasbergs baghoved

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce